8 betaalbare compactcamera's getest

Door: kees-krick | 15 augustus 2013 12:00

Review

Het is hartje zomer. Je hebt vast allerlei leuke uitjes deze periode en misschien nog wel een vakantie in het vooruitzicht. Een ideale periode om flink wat foto’s te schieten dus. Een smartphone maakt leuke plaatjes, maar voor foto’s en films van een echt goede kwaliteit is een compactcamera een veel betere keuze. Wij hebben acht camera’s tot 300 euro doorgelicht.

Een smartphone hebben we meestal wel bij de hand en wordt daarom vaak als eerste gebruikt als er een leuk of mooi fotomoment is. Toch is de fotokwaliteit van smartphones nog vrij beperkt, vooral bij weinig licht of als een onderwerp ver weg is of zich snel beweegt. Op het kleine scherm valt dat meestal niet echt op, maar bekijk je de foto op een groot scherm of op een afdruk, dan valt de foto ineens toch tegen.

Betere foto's met compactcamera

Een compactcamera levert een aanzienlijk betere fotokwaliteit en kan bovendien veel meer. Zo’n apparaat is gespecialiseerd in één ding: de beste foto (of film) maken onder alle omstandigheden. Jouw herinneringen zien er veel beter uit en bewaren ook langer hun waarde. Zeker, met een smartphone zet je de plaatjes meteen online. Maar dat kunnen compactcamera’s tegenwoordig ook steeds vaker. Daarnaast worden compactcamera’s steeds kleiner, handzamer en lichter. In principe houdt niets je nog tegen om je camera altijd bij je te dragen.

0 Reactie(s) op: 8 betaalbare compactcamera's getest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.