8 coole toepassingen voor Google Glass

Door: kristian-van-tuil | 10 juli 2013 12:00

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

De brilcomputer Google Glass ligt onder vuur vanwege privacybezwaren, maar toch zijn er talloze coole toepassingen denkbaar die doorgaans prima door de beugel kunnen.

Developers hebben al een half jaar de mogelijkheid om Google Glass uit te proberen en applicaties te ontwikkelen voor het op Android gebaseerde systeem. Als de computerbril in 2014 in massaproductie gaat, welke baanbrekende apps zullen we dan zoal tegenkomen? Een overzicht.

1. Glass gaat veel verder dan de dashboard cam

Steeds meer mensen rijden rond met een dashboardcamera. In Rusland doen ze dat al veel langer omdat het een vereiste is van verzekeringsmaatschappijen om claimfraude tegen te gaan. Begin dit jaar kwamen de camera's wereldwijd prominent in het nieuws toen een Russische automobilist een meteoor uit de lucht zag vallen en het neerstorten ervan met zijn dashboardcamera filmde.

Google Glass kan een revolutie betekenen in het verkeer door niet alleen autoritten op te nemen, maar ook fiets- en boottochten. (Of zelfs go-karts.) In het display kunnen vervolgens zaken als kaartjes, snelheid, hoogte en afstand weergegeven worden waardoor fietscomputers en TomToms overbodig worden en elk ongeluk tot in detail kan worden gereconstrueerd.

[youtube]DMPPtzkzXDM[/youtube]

0 Reactie(s) op: 8 coole toepassingen voor Google Glass

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.