Aan de slag met IE9

Door: Edmond Varwijk | 04 februari 2011 14:01

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Enige tijd geleden werd ineens de testversie van de nieuwe Internet Explorer online gezet. Twitter liep meteen over van de enthousiaste berichten: IE9 zou sneller, beter en handiger in gebruik zijn. Ook u kunt aan de slag met de bètaversie van Internet Explorer 9 en alle nieuwe mogelijkheden uitproberen. Doe dat echter wel op een verantwoorde manier!

1. Wat is IE9?

IE9 is de afkorting van Internet Explorer 9, de volgende versie van Microsoft's webbrowser en de opvolger van IE8, dat in Windows 7 zit en als update beschikbaar is voor Windows XP en Windows Vista. Van de nieuwe internetbrowser is vooralsnog alleen een testversie beschikbaar, maar die is blijkbaar al zó goed, dat Microsoft iedereen er kennis mee wil laten maken. De belangrijkste vernieuwingen in IE9 zijn de betere ondersteuning voor webtechnieken zoals CSS 3 en HTML 5 en een snellere uitvoering van JavaScript.

Welkom in Internet Explorer 9, of - wellicht meer gangbaar - IE9.

2. Windows-versies

Volgens Microsoft is Windows XP te oud voor de nieuwe browser. Als u met IE9 aan de slag wilt, zult u dus over een computer met Windows Vista of Windows 7 moeten beschikken. Of u een 32bit- of een 64bit-versie van het besturingssysteem hebt, maakt daarbij niet uit. Internet Explorer 9 is er voor beide versies en het maakt ook geen verschil of u met een Home-, Premium-, Professional-, Ultimate- of andere Windows-versie werkt. Om te zien welke versie er op uw pc staat, klikt u met de rechtermuisknop op Deze computer en kiest u vervolgens voor Eigenschappen.

Windows 7 Home Premium 64-bit is prima geschikt voor de installatie van IE9.

3. Back-up

De ontwikkeling van Internet Explorer verkeert nog in de bèta-fase. Dit betekent dat u de software niet moet installeren op een computer waar u voor uw werk afhankelijk van bent. Ook is het aan te bevelen om een goede back-up te maken van al uw persoonlijke documenten en foto's, voordat u het programma installeert. Dit kunt u doen middels Windows Back-up, dat u via het menu Start bereikt. Klik in het zoekvenster en typ het woord back-up. Klik vervolgens op Back-up maken en terugzetten en kies voor het maken van een nieuwe back-up. Beschikt u over imagingsoftware zoals Acronis True Image of Norton Ghost, maak dan een systeemkopie van de hele installatie. Als u later problemen met uw pc krijgt, kunt u daarmee uw systeem in de oude staat herstellen.

Zorg ervoor dat u uw gegevens veilig stelt, voordat u de bèta van IE9 installeert.

4. Bèta downloaden

Microsoft heeft een speciale IE9-website in het leven geroepen, waarop de laatste testversie van de nieuwe browser is te vinden. Ga naar Microsoft en klik onder Downloads op Download Beta. Controleer rechtsboven of de website op Nederland staat. Is dat niet het geval, dan past u dit aan via Wijzigen. Controleer vervolgens of onder de blauwe knop Nu downloaden de door u gewenste versie van IE9 staat en of die aansluit bij uw Windows-versie. Als dit inderdaad zo is, klikt u op Nu downloaden. In het andere geval klikt u op Overige versies en kiest u alsnog de door u gewenste variant. Wacht tot de download begint, klik dan op Uitvoeren en vervolg de installatie. Zodra de procedure is afgerond, moet u de computer opnieuw opstarten.

Controleer voordat u de download start of de juiste versies van IE en Windows staan vermeld. Let bovendien op de taal van de browser.

0 Reactie(s) op: Aan de slag met IE9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.