Aan de slag met PowerPoint 2010

Door: kees-krick | 26 september 2012 16:18

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3
 4. pagina 4
 5. pagina 5

In de voorgaande delen van onze cursusreeks over Office 2010 stonden we stil bij Word, Excel en Outlook. Met dit vierde en tevens laatste deel sluiten wij de reeks af met het maken van gelikte en professioneel ogende presentaties met behulp van PowerPoint 2010.

Een standaarddia met witte achtergrondkleur ziet er al snel wat gewoontjes uit, uw dia's verdienen beter. We leren u in deze cursus hoe u eenvoudig een aantrekkelijke presentatie maakt.

Er is een ruime keuze aan achtergrondkleuren.

Achtergrond verfraaien

De eerste stap naar een mooie presentatie is de achtergrond. In principe kan elke dia een eigen gekleurde achtergrond hebben, maar daarmee wordt de presentatie al snel een kermis. Een kleine variatie per hoofdstuk of onderwerp kan handig zijn, als het maar de samenhang van uw verhaal verduidelijkt. De achtergrond een kleur geven, kan door in het lint op Ontwerpen te klikken, waarna u achteraan Achtergrondstijlen vindt. Wanneer u erop klikt, ziet u meteen wat voorbeelden. Klik onder de kleurstalen op Achtergrond opmaken voor extra mogelijkheden. Ga vervolgens in de linkerkolom naar Opvulling om met de optie Opvulling effen een egale achtergrondkleur uit te kiezen. Daarna kiest u onderaan de kleur uit. Transparant maken kan eventueel via Doorzichtigheid.

Kleurverloop en patonen

Een achtergrondkleur die langzaam verloopt, lijkt nog wat luxer dan een egale kleur. Kies op hetzelfde scherm als daarnet nu voor de optie Opvulling met kleurovergang en kies bij Kleuren een mooi verloop uit. Er zijn een aantal kleurovergangen aanwezig, maar daarmee houdt het niet op. Het aantal verlopen, de kleuren en veel andere eigenschappen, kunt u naar smaak aanpassen. U kunt hier heerlijk knutselen om de fraaiste achtergronden te maken. Een patroon of structuur als achtergrond is ook mogelijk via de optie Opvulling met figuur of bitmappatroon. Onder de knop Bitmappatroon vindt u diverse structuren. U kunt ook een eigen afbeelding of foto gebruiken via Bestand. Waak er wel voor dat de achtergrond niet te druk wordt, zodat uw diapresentatie goed leesbaar blijft. Standaard wijzigt u alleen de achtergrond van de huidige dia. Wilt u liever alle dia's in een keer aanpassen, klik dan rechtsonder in het venster op Overal toepassen.

Een verloop of patroon kan mooi staan, maar maak het niet te druk.

2 Reactie(s) op: Aan de slag met PowerPoint 2010

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 december 2014 16:32 Anoniem
  cool
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 maart 2015 18:42 Anoniem
  snap het
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.