Aandeel Sony naar historisch dieptepunt

© PXimport

Aandeel Sony naar historisch dieptepunt

Geplaatst: 4 juni 2012 - 09:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

De waarde van het aandeel Sony is maandag gedaald tot duizend yen (10,30 euro). Het is voor het eerst sinds 1984 dat het aandeel van de Japanse elektronicagigant deze grens bereikt.

Het aandeel van Sony bungelde maandag lange tijd onder de duizend yen, maar kroop aan het einde van de beursdag toch nog 1,3 procent omhoog. Het aandeel eindigde hierdoor dus precies op de psychologische grens.

Sony heeft het hele jaar al te kampen met teleurstellende resultaten. Zo liet het bedrijf in mei weten een recordverlies van 4,4 miljard euro te hebben gedraaid en vindt er een wereldwijde reorganisatie plaats waarbij dit jaar tienduizend banen zullen sneuvelen.

PlayStation

De daling van het aandeel valt aan de vooravond van Sony's grote E3-persconferentie. Hoewel PlayStation gezien wordt als een van de weinige gezonde divisies die Sony nog heeft, lijkt de tegenvallende verkoop van de PS Vita ook hier roet in het eten te gooien. Analisten verwachten dan ook dat Sony alles uit de kast haalt om tijdens de E3-persconferentie (vannacht 3:00 uur Nederlandse tijd) sterk uit de hoek te komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten