AC Ryan Playon!DVR HD

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 februari 2011 15:53

Apps & Software

Mediaspelerfabrikant AC Ryan is de laatste jaren zeer succesvol binnen het segment. Onlangs verscheen er een vernieuwde HD-editie van de Playon!DVR op de Nederlandse markt. Naast het weergeven van videobestanden, is het hiermee mogelijk om televisie te kijken en op te nemen. Daar zitten echter wel wat haken en ogen aan.

Het zwarte glossy uiterlijk van deze mediaspeler is grotendeels gelijk als van de eerder besproken broertjes Playon!HD en Playon!HD Mini. Aan de glossy voorzijde bevinden zich onder het led-display zeven bedieningsknoppen. U schaft het product met of zonder 3,5 inch interne harde schijf aan. Door twee schroefjes aan de onderkant los te maken, plaatst u simpel een eigen schijf in de behuizing. Daarnaast sluit u externe opslagmedia aan via twee usb-poorten, een kaartlezer en een eSATA-aansluiting. Audio- en videobestanden streamt u over het netwerk door middel van ethernet of een optionele wifi-adapter.

Het uiterlijk van de Playon!DVR HD is in lijn met wat we van AC Ryan gewend zijn.

De Realtek 1283C+ chipset vormt het hart van de hardware, waarmee het apparaat in staat is om alle gangbare mediaformaten af te spelen. Er wordt gebruikgemaakt van actieve koeling, maar gelukkig is dit onderdeel nauwelijks hoorbaar. Pluspunten zijn dat Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio worden ondersteund. De opvallendste functie is de ingebouwde DVB-T-tuner. Eigenlijk zijn er twee tv-tuners aanwezig. Het is namelijk mogelijk om naar een uitzending te kijken, terwijl u een ander kanaal opneemt. In Nederland worden commerciële kanalen gecodeerd uitgezonden door Digitenne. Met de meegeleverde antenne hebt u uitsluitend toegang tot de ‘free to air’-zenders (vier televisieomroepen en acht radiostations). Er is helaas geen module voor een smartcard aanwezig, met als gevolg dat u de DVB-T-tuner slechts beperkt kunt gebruiken. Als alternatief sluit u wel een extra tv-tuner (of videorecorder) aan op de analoge composiet-ingang om materiaal op te nemen. Een nuttige optie is dat u via het web op afstand opnameschema’s creëert. Het Nederlandstalige menu ziet er fris uit, al had het aantal hoofdrubrieken wel wat minder gemogen. Alle voorgeschotelde testbestanden worden zonder problemen weergegeven. Overigens toont de mediaspeler geen menu’s van AVCHD-images en blu-ray-rips op het scherm. De Playon!DVR wordt inclusief een HDMI- en component-kabel geleverd.

Conclusie

HD-films worden in de vernieuwde editie van de Playon!DVR probleemloos geslikt. Wanneer u tevens behoefte hebt aan een ingebouwde DVB-T-tuner met een uitgebreide opnamefunctie, dan is dit product het overwegen waard. Houd er rekening mee dat dit onderdeel alleen bruikbaar is voor de publieke omroepen, terwijl u ondanks deze beperking wel een forse meerprijs betaalt. Wanneer u alleen geïnteresseerd bent in het afspelen van mediabestanden, dan bent u beter af met de goedkopere Playon!HD.

AC Ryan Playon!DVR HD ACR-PV76120

Prijs € 229,- (zonder schijf); € 260,- (500 GB); € 299,- (1 TB); € 349,- (1,5 TB)

Videoformaten Avi, mkv (h.264), ts, m2ts, mpg, mp4, m4v, vob, ifo, iso, dat, wmv, asf, rm, rmvb, flv, wmv9, vc-1

Audioformaten Mp3, wma, ape, aac, flac, wav, ogg

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, ssa, idx, sub

In- en uitgangen HDMI, component, composiet, s/pdif (optisch en coaxiaal), ethernet 10/100, eSATA, 2 x usb-host, 1 x usb-slave, kaartlezer, DVB-T-tuner in/out

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Bestandssystemen (intern) FAT, FAT32, NTFS

Garantie 2 jaar

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Televisie-uitzendingen opnemen

Ondersteuning van veel audio-outputs

Speelt alle gangbare formaten af

Minpunten

Geen CAM voor smartcard

Geen menuondersteuning voor AVCH-images en blu-ray-rips

0 Reactie(s) op: AC Ryan Playon!DVR HD

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.