AC Ryan Playon!HD Essential

Door: Maikel Dijkhuizen | 03 maart 2011 18:11

Apps & Software

Voor mensen die geen behoefte hebben aan netwerkmogelijkheden heeft AC Ryan onlangs de Playon!HD Essential uitgebracht. De mediaspeler is gemakkelijk aan te sluiten en te gebruiken, zodat u binnen een paar minuten geniet van HD-materiaal op uw televisie.

Met de Playon!HD Essential bedient AC Ryan een nieuw segment in de markt. Niet iedereen wil immers de meerprijs van een ethernetaansluiting betalen. Deze mediaspeler is dan ook iets goedkoper dan de standaardeditie van de Playon!HD-serie, die wel over netwerkopties beschikt. Mocht u als koper van het apparaat op een later moment evengoed media willen streamen, dan is er nog wel een uitweg. U sluit namelijk desgewenst een niet-meegeleverde 802.11b/g/n usb-adapter aan. Zoals we gewend zijn van AC Ryan is het voorpaneel voorzien van zwart pianolak. Aan de achter- en zijkant is er ruimte voor verschillende in- en uitgangen, zoals HDMI, S/PDIF en een kaartlezer. Het valt hierbij op dat de Playon!HD Essential geen component-aansluiting bevat. U schaft de speler aan inclusief 3,5 inch harde schijf van Samsung met een opslagcapaciteit van 500 GB, 1 TB of 2 TB.

De AC Ryan Playon!HD Essential is een zwart onopvallend doosje.

De bestandsondersteuning is dankzij de nieuwe RTD1055-chipset van Realtek prima in orde. Via een usb-kabel kunt u data overpompen naar de interne harde schijf, maar het is tevens mogelijk om vanaf externe opslagapparaten films en muziek af te spelen. Vergeleken met eerdere producten van de mediaspelerfabrikant, wordt er een nieuw type afstandsbediening meegeleverd. Het model is kleiner en ligt wat beter in de hand. De ventilator van 40 millimeter produceert een beetje geluid, maar tijdens het kijken van een film is dat niet storend.

Conclusie

Wanneer u geen media wilt streamen in een thuisnetwerk, dan is deze mediaspeler een prima optie. U zet simpelweg bestanden op een harde schijf, usb-stick of geheugenkaart en de Playon!HD Essential speelt het moeiteloos af. Het apparaat lustte alle testbestanden inclusief blu-ray-rips en AVCHD-films. Een minpunt is dat bij STREAM- en VIDEO_TS-mappen niet automatisch het afspeelbestand wordt geselecteerd, terwijl dat bij andere modellen van AC Ryan wel het geval is. Houd er rekening mee dat u wellicht extra kosten maakt, want er wordt alleen een composietkabel meegeleverd. <

AC Ryan Playon!HD Essential ACR-PV73500

Prijs € 139,- (500 GB); € 155,- (1 TB); € 199,- (2 TB)

Garantie 2 jaar

Videoformaten Avi, mkv (h.264), ts, m2ts, mpg, mp4, mov, vob, ifo, iso, dat, wmv, asf, rm, rmvb, flv, wmv9, vc-1

Audioformaten Mp3, wma, aac, ape, flac, wav, ogg

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, ssa, idx, sub

In- en uitgangen Hdmi, composiet, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2 usb-host, 1 usb-slave, kaartlezer (sd/sdhc/mmc/ms pro)

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Bestandssystemen FAT, FAT32, NTFS, EXT3, HFS+

Oordeel 7/10

Pluspunten

Speelt alle gangbare bestandsformaten af

Kaartlezer aanwezig

Mooi menu

Minpunten

Geen component-aansluiting

Uitsluitend composietkabel meegeleverd (Geen HDMI, usb, optisch en coaxiaal)

Speelt STREAM- en VIDEO_TS-mappen niet automatisch af

0 Reactie(s) op: AC Ryan Playon!HD Essential

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.