AC Ryan VEOLO ACR-VE91200

Door: Maikel Dijkhuizen | 28 februari 2012 12:24

Apps & Software

De AC Ryan VEOLO is één van de eerste mediaspelers die draait op besturingssysteem Android. Zeker op het gebied van app-ondersteuning is dat natuurlijk erg interessant. Er liggen ook genoeg valkuilen op de loer, aangezien Google dit besturingssysteem in eerste instantie voor smartphones en tablets ontwikkelt. Heeft AC Ryan genoeg veranderd om het ook op een mediaspeler tot zijn recht te laten komen?

Naast de zeer succesvolle Playon!HD-reeks, lanceerde AC Ryan onlangs een nieuwe media-speler met Android 2.2 aan boord. De zwartgelakte VEOLO oogt door de golvende bovenkant erg stijlvol. Zoals u misschien al gewend bent op uw smart­phone, bestaat het hoofdvenster uit een bureaublad met pictogrammen. Via AndroidPIT installeert u diverse apps, maar u surft met de ingebouwde browser net zo gemakkelijk naar andere geschikte downloadplaatsen. Toepassingen als Grooveshark, Spotify, Twitter, Facebook, YouTube en Angry Birds zijn op uw televisie simpel te gebruiken. De bediening van de apps vormt geen enkel probleem. De afstandsbediening bevat namelijk duidelijke navigatieknoppen en aan de achterkant bevindt zich een QWERTY-toetsenbordje. Door de afstandsbediening te bewegen, bestuurt u bovendien een muisaanwijzer. De gebruikersinterface voelt door de vlotte reactietijd erg prettig aan, al is het wel even wennen om goed met de muisaanwijzer te mikken. Slordig is dat her en der in de interface 'telefoonsporen' binnen het menu aanwezig zijn. AC Ryan heeft, naast een ander besturingssysteem, ook voor een andere mediaprocessor gekozen. De ARM Cortex-A9 vormt het hart van de speler, in plaats van een gebruikelijke Realtek-chipset.

De VEOLO heeft een afstandsbediening met toetsenbordje.

Films?

Leuk al die mogelijkheden, maar het gaat in eerste instantie natuurlijk om films. Voor het kijken van films vanaf (draadloze) netwerkbronnen of usb-apparaten blijkt de VEOLO minder geschikt. Bij VIDEO_TS- en STREAM-mappen kunt u alleen een los afspeelbestand in de bestandsbrowser selecteren. Aangezien een film meestal uit meerdere afspeelbestanden bestaat, bekijkt u slechts losse fragmenten. Iso-bestanden opent de speler eveneens in een mappenstructuur, dus daarvoor geldt hetzelfde. De fabrikant geeft aan dat dit beperkingen zijn van Android. Een firmware-update moet op termijn de problemen verhelpen.

Conclusie

Wilt u hoofdzakelijk internet en apps op uw televisie gebruiken, dan is de VEOLO het overwegen waard. Dat kunnen we helaas niet zeggen wanneer u van plan bent om de mediaspelerfuncties te gebruiken. Zeker als u graag downloads binnenhaalt met usenet blijft er weinig over om te bekijken. Een mediaspeler in combinatie met Android heeft absoluut potentie, maar jammer genoeg is AC Ryan er vooralsnog niet in geslaagd om er een goed huwelijk van te maken.

AC Ryan VEOLO ACR-VE91200

Prijs € 199,90

Geteste firmware-versie v1.0.0.627

Multimediaprocessor ARM Cortex-A9

Interne opslagcapaciteit 4 GB flashgeheugen

Videoformaten 3g2, 3gp, asf, avi, dat, f4v, flv, m1v, m2p, m2t, m2v, m2ts, m4v, mkv, mov, mp4, mpg, mpeg, mts, rm, rmvb, tp, trp, ts, vob, wmv

Videocodecs Avs, h.263, h.264, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, divx, xvid, RealVideo, vc-1, wmv9, vp6

Audioformaten Aac, ac3, ape, flac, m4a, mka, mp3, ogg, ra, wav, wma, Dolby Digital, DTS

Afbeeldingsformaten Bmp, gif, jpg, png

Ondertitels Ass/ssa, idx, pgs, smi, srt, sub

In- en uitgangen HDMI 1.3, analoge audio (composiet), S/PDIF (optisch), 2 �- usb-host, ethernet 10/100/1000, kaartlezer (SD/SDHC)

Oordeel 5/10

Pluspunten

Mooi design

Slimme afstandsbediening

Android-apps

Minpunten

Speelt geen mappenstructuur af

Geen ondersteuning voor iso-bestanden

Video-uitvoer alleen via HDMI

0 Reactie(s) op: AC Ryan VEOLO ACR-VE91200

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.