Acer introduceerde vorig jaar dunne notebooks onder de merknaam Timeline. Inmiddels is de reeks van een forse update voorzien en zijn de notebooks voorzien van de naam TimelineX. Maakt Acer de belofte van een dunne behuizing gekoppeld aan goede prestaties en een lange gebruiksduur nog steeds waar?

De vorige serie Timeline-notebooks waren gebaseerd op Intels CULV-platform waardoor ze een lange accuduur hadden. Bij de TimelineX is gekozen voor normale processors. In het geval van de geteste TimelineX 3820T is dit een Core i3-330M. De Acer TimelineX 3820T is een compacte notebook voorzien van een 13,3inch-scherm. De resolutie van het scherm bedraagt 1366 x 768 pixels en alles is prima te zien. De notebook zelf is erg dun, maar dat kunnen we niet zeggen over de accu. Dit exemplaar (met negen cellen) steekt fors uit aan de onderkant. De accu levert 9000 mAh en zou de notebook volgens Acer twaalf uur lang van energie voorzien. In de praktijk blijkt dit ergens tussen vijf en acht uur haalbaar te zijn, afhankelijk van het gebruik.

© PXimport

De binnenkant van de TimelineX 3820T heeft een aluminium look.

De behuizing van de TimelineX 3820T ziet er goed uit. De deksel is gemaakt van geborsteld aluminium en de rest van de behuizing sluit hier goed bij aan. Zo heeft de kunststof toplaag onder het toetsenbord een patroon dat sterk aansluit bij het aluminium. Bij de directe voorloper van de Acer TimelineX 3820T, de Acer Timeline 3810T, hadden we als kritiekpunt dat het scherm niet ver genoeg naar achter scharniert. Dat heeft Acer bij de 3820T netjes opgelost. Het scherm scharniert nu zelfs zo ver dat het praktisch horizontaal ligt. Hiermee is de notebook in veel meer situaties comfortabel te gebruiken. Het toetsenbord tikt lekker en deukt vrijwel niet in. De touchpad is aan de kleine kant en had wat ons betreft wat groter gekund. De touchpad is uit te schakelen met een toetscombinatie

Uitbreiden

Het interne geheugen van de 3820T bedraagt 2 GB. Dit is naar onze smaak te weinig voor een moderne notebook. Gelukkig is er een geheugenbankje vrij, waardoor het geheugen eenvoudig zelf is te verhogen naar 4 GB. Een 64bit-versie van Windows 7 Home Premium is gelukkig al geïnstalleerd, zodat u direct gebruik kunt maken van 4 GB geheugen. Qua uitbreidingspoorten biedt Acer met drie usb2.0-poorten, VGA, HDMI en een optische geluidsuitgang alles wat we nu wensen. Helaas ontbreekt een ExpressCard-slot, waardoor bijvoorbeeld usb 3.0 of eSATA in de toekomst niet tot de mogelijkheden behoort.

Conclusie

De TimelineX 3820T is een leuke opvolger van de 3810T. Hij is nog steeds dun en een stuk sneller. Over de stevigheid hebben we niets te klagen en dankzij de Core i3-processor is hij lekker vlot. Helaas is er nu wel een accu met negen cellen nodig om dezelfde accuduur te halen als zijn voorganger, en deze steekt daarom flink uit aan de onderkant. Er is overigens wel een accu met zes cellen verkrijgbaar die niet uitsteekt. We vinden het jammer dat Acer slechts 2 GB geheugen plaatst. Dit is zelf gelukkig wel eenvoudig uit te breiden, waardoor de TimelineX 3820T een interessante notebook is.

Acer Aspire TimelineX 3820T-332G25MN

Prijs € 649,-

Garantie 1 jaar send in

Besturingssysteem Windows 7 Home Premium 64 bit

Processor Intel Core i3-330M (2,13 GHz)

Grafisch Intel HD Graphics

Geheugen 2 GB DDR3

Beeldscherm 13,3 inch led (1366 x 768)

Harde schijf 250 GB SATA

Draadloos LAN 802.11b/g/n

Aansluitingen VGA, HDMI, geluidsaansluiting (3,5 mm, ook optisch), microfoonaansluiting, netwerkpoort, 3x usb 2.0

Webcam Ja (1280 x 1024)

Accu 9000 mAh

Afmetingen 32,4 x 23,5 x 2,9 cm (b x d x h)

Gewicht 2,2 kg met accu (9 cellen)

Oordeel 8/10

Pluspunten

Dun

Snel

Minpunten

Geen ExpressCard-slot

Weinig geheugen

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten