Acer beTouch e140

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 09 februari 2011 15:34

Apps & Software

Ook Acer beweegt zich voorzichtig op de smartphonemarkt. Met de beTouch e140 presenteert het bedrijf een smartphone in de budgetklasse die draait op Android 2.2. Hoewel het prijskaartje van 200 euro voor een smartphone meevalt, valt toch af te vragen of het toestel zijn investering waard is.

Wanneer u het toestel uit de doos haalt, merkt u al meteen dat u niet met een sjiek toestel te maken hebt. De smartphone is in zijn geheel van kunststof gemaakt, dat niet bepaald een lust voor het oog is, en ook de knoppen voelen wat wiebelig aan. Voordeel van de kunststof behuizing is wel dat het toestel vrijwel niets weegt. Aan boord heeft het een redelijk snelle 600MHz-processor, 3,2megapixel-camera, 256 MB werkgeheugen en 512 MB opslaggeheugen, dat overigens uitbreidbaar is met een microSD-kaart.

De Acer beTouch e140 oog niet sjiek.

Mankement

Het grote mankement van het toestel is echter het 2,8inch-aanraakscherm. Vrijwel alle smartphones die nu op de markt worden gebracht hebben een capacitief scherm, dat veel nauwkeuriger werkt. Het resistieve scherm is echter drukgevoelig, wat minder nauwkeurig en werkt bijzonder onhandig. Vooral tekstinvoer op het kleine scherm is onhandig. Ook is het niet mogelijk multitouch te gebruiken en de inkijkhoek is tranentrekkend. Het gebrek aan multitouch is erg onhandig als u bijvoorbeeld wilt inzoomen op Google Maps of de browser. Het resulteerde tijdens onze testperiode in veel frustratie en ergernis. Het toestel draait Android 2.2 verder soepel. Acer heeft ervoor gekozen het besturingssysteem niet vol te kieperen met eigen (soms overbodige) apps en widgets. Iets waar concurrenten HTC en Samsung wel een handje van hebben. Zo is het mogelijk het toestel compleet naar eigen smaak in te richten.

Conclusie

Hoewel de beTouch e140 een relatief goedkoop model is, is het de investering niet waard. Vooral het resistieve scherm ontneemt de gebruiker alle motivatie de praktische voordelen van een smartphone te gebruiken. Hebt u minder geld te besteden, maar bent u toch op zoek naar een (Android-)smartphone? Dan kunt u beter een paar tientjes extra investeren in de HTC Wildfire: een Android-toestel met (groter) capacitief scherm, betere camera en stevigere vormgeving.

Acer beTouch e140

Straatprijs los toestel € 200,-

Formaat 105 x 56 x 13 mm (h x b x d)

Gewicht 95 gram

Processor 600 MHz

Geheugen 256 MB RAM

Opslag 512 MB (uitbreidbaar met microSD-kaart)

Scherm 2,8 inch (7,1 cm), 320 x 240 pixels

Camera 3,2 megapixel

OS Android 2.2

Accu 1300 mAh

Communicatie Bluetooth 2.1, wifi 802.11b/g/n, gps

Oordeel 3/10

Pluspunten

Goedkoop geprijsd

Weinig voorgeïnstalleerde apps en widgets

Minpunten

Resistief touchscreen

Klein scherm

Matige camera

Povere behuizing

0 Reactie(s) op: Acer beTouch e140

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.