Acer Iconia Tab W3: Eerste Windows 8 minitablet uitgelekt

© PXimport

Acer Iconia Tab W3: Eerste Windows 8 minitablet uitgelekt

Geplaatst: 23 april 2013 - 09:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Elmar Rekers

Het lijkt er sterk op dat de eerste minitablet met Windows 8 dinsdag vroegtijdig online is verschenen. De afbeeldingen, waar de Iconia Tab W3 op te zien was, werden kort na publicatie offline gehaald op verzoek van fabrikant Acer.

Er gaan al enkele maanden geruchten dat er kleine tablets met Windows RT in aantocht zijn, maar niet eerder liet een dergelijk apparaat zich ook zien. De Iconia Tab W3 lijkt dan ook een van de eerste Windows 8-tablets te zijn met een schermformaat kleiner dan 10 inch.

8 inch Windows-tablet

De Acer-tablet heeft een 8 inch-beeldscherm en lijkt qua vormfactor op de Nexus 7-tablet van Google. Uit de foto’s, afkomstig van het Franse Minimachines.net, blijkt dat het toestel over een fysieke thuisknop beschikt, twee camera’s tot zijn beschikking heeft en dat er een toetsenbord-accessoire verkrijgbaar zal zijn.

Verwacht wordt dat Microsoft minitablets gaat ondersteunen vanaf Windows 8.1 (codenaam Blue). Volgens Minimachines.net staat de Iconia Tab W3 gepland voor een lancering aan de eind van de zomer, wat er op lijkt te duiden dat Microsoft zijn nieuwe besturingssysteem nog voor die tijd zal vrijgeven.

 

© PXimport

Foto: Minimachines.net

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten