Acer lanceert Aspire S7-ultrabook met touchscreen

Door: Elmar Rekers | 04 juni 2012 11:33

Apps & Software

Acer heeft op de Computex-beurs de Aspire S7 aangekondigd. Het betreft hier een Windows 8-ultrabook met een HD-touchscreen. Wanneer de Aspire S7 verschijnt is nog onduidelijk.

Acer laat weten dat de Aspire S7 beschikbaar komt met een 11,6 en 13,3 inch-scherm. Het display heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en is aanraakgevoelig. De behuizing van het dunne apparaat (12 millimeter dik) is van aluminium.

Omdat er gekozen is voor een touchscreen heeft Acer de scharnieren van de Aspire S7 naar eigen zeggen een stuk steviger moeten maken. Zodoende zal het beeldscherm niet ombuigen of trillen wanneer er op het scherm gedrukt wordt.

Thunderbolt

Volgens Acer kan er op de 13,3 inch-ultrabook tot elf uur gewerkt worden en houdt de accu van de 11,6 inch-variant het negen uur vol. De apparaten beschikken verder over twee usb-poorten, een Thunderbolt-poort en een SD-kaartlezer.

Over verdere hardware-specificaties wilde Acer tijdens de presentatie nog niets bekend maken. Ook de releasedatum en het prijsniveau blijven voorlopig nog onduidelijk. De apparaten draaien echter op Windows 8, dus een lancering aan het eind van 2012 ligt voor de hand.

Windows 8-tablets

Naast de Aspire S7 deed Acer op Computex ook twee Windows 8-tablets uit de doeken: de Iconia W510 en Iconia W700. De W510 krijgt een full HD 10,1 inch-scherm en wordt geleverd met een los toetsenbord. Door dit toetsenbord aan de tablet te bevestigen zal de batterijduur verlengd worden tot zo'n achttien uur.

De W700 heeft een 11,6 inch-display en krijgt de beschikking over usb 3.0-poorten. De W700 wordt geleverd met een speciaal docking station waarin de tablet geplaatst kan worden. Hierdoor zou de W700 volgens Acer als vervanger van een traditionele desktop kunnen fungeren.

De W510 zal een prijskaartje van tussen de 599 en 799 dollar krijgen. De W700 gaat straks tussen de 799 en 999 dollar kosten. Wanneer de Windows 8-tablets verschijnen is nog onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Acer lanceert Aspire S7-ultrabook met touchscreen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.