Acer Revo Build - Modulaire mini-pc met Windows 10

Door: Tijs Hofmans Tijs Hofmans | 07 september 2015 17:00

Hands-on

Acer heeft een nieuwe versie van zijn Revo-mini-pc op de markt gebracht. De Revo Build draait op Windows 10 en bestaat uit een basisstation dat door middel van modulaire 'blokken' uit te breiden is naar een krachtiger apparaat.

De Revo Build is een verbetering van de Revo, de kleine hippe mini-computer die vooral als NAS of als mediacentrum te gebruiken is. Daarbij was het wel mogelijk om het geheugen uit te breiden, maar daar bleef het ook bij. Lees ook: De 5 beste besturingssystemen voor je mini-pc.

Windows 10

De Revo Build bestaat uit een basisstation met 32 GB aan intern geheugen en 4 GB aan RAM, en werkt out-of-the-box op Windows 10. Heb je echter niet genoeg aan die 32 GB, dan is het mogelijk een extra module te kopen met bijvoorbeeld een terabyte aan opslag. Hetzelfde geldt voor modules met werkgeheugen of met een betere grafische kaart.

Hij is een beetje groot, maar een van de modules is een prima powerbank.

Het is ook mogelijk om extra hardware toe te voegen aan de pc, zoals een extra hoofdtelefoonaansluiting of een paar extra usb-poorten. Ook daarvoor moet je aparte modules kopen.

Powerbank

De modules zijn daarnaast los te gebruiken. Zo is er een module waarop je een telefoon kunt leggen om die draadloos op te laden, die tegelijkertijd mee te nemen is als powerbank. Ook de harde schijf is los te gebruiken - al kun je je misschien afvragen wat het nut is om zo'n groot blok mee te nemen in je broekzak.

De modules worden vastgemaakt met magnetische connectoren. Die zorgen er ook voor dat de extra module meteen werkt, zodat je bijvoorbeeld direct je geheugen kunt uitbreiden.

Prijs

In de praktijk werkt dat ook erg soepel. In een demo mochten we de build zelf in elkaar zetten, en tijdens het werken kun je inderdaad de modules toevoegen. Die worden meteen herkend als externe harde schijf of als audio-apparatuur waardoor je direct bestanden erop kunt plaatsen of er een koptelefoon op kunt aansluiten.

Het basisstation van de Build komt voor 229 euro op de markt, en zal vanaf oktober te koop zijn. Het is niet duidelijk wat de losse modules moeten gaan kosten.

0 Reactie(s) op: Acer Revo Build - Modulaire mini-pc met Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.