Acer's nieuwe monitor heeft een usb-C-aansluiting

© PXimport

Acer's nieuwe monitor heeft een usb-C-aansluiting

Geplaatst: 4 januari 2016 - 13:14

Aangepast: 14 december 2023 - 13:42

Tijs Hofmans

Tijdens de vooravond van de CES heeft Acer een monitor gepresenteerd die een usb-C-aansluiting heeft. Deze aansluiting gaat de nieuwe standaard worden, maar gelukkig is er ook nog een HDMI-poort.

De H7-monitor komt in twee varianten uit: 25" en 27", en beide hebben een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Lees ook: Wat brengt usb-C?

Hdmi én usb-C

Het is daarbuiten een vrij standaard monitor, die een gewone hdmi- en een DisplayPoort-aansluiting heeft. Maar het echt interessante aan de H7 is dat het beeldscherm werkt op usb-C.

Het is daarmee niet alleen mogelijk om de monitor als extern scherm voor een laptop te gebruiken, maar ook om die laptop meteen op te laden via dezelfde kabel.

Nieuwe aansluiting

Usb-C is het nieuwe type aansluiting dat langzaam maar zeker alle bestaande aansluitingen begint te vervangen. Onder andere de Macbook van Apple heeft zo'n aansluiting (en gelijk ook de enige aansluiting op de laptop), maar ook telefoons als de OnePlus Two en de Lumia 950 gebruiken usb-C als primaire aansluiting. Met usb-C is het niet alleen mogelijk om een telefoon op te laden, maar ook als output voor beeld. Waarschijnlijk zijn er tijdens de CES-beurs genoeg nieuwe apparaten met usb-C te zien.

 

© PXimport

Het beeldscherm heeft een resolutie van 2560x1440.

Game-monitor

Acer presenteerde naast de usb-C-monitor ook nog een aantal andere monitoren. Eentje daarvan is onder ander een 21:9-monitor met een 'curved'-beeldscherm, met een resolutie van 3440 x 1440 pixels over 34". De laptop is vooral gericht op gamers, en kost niet minder dan € 1099,-.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten