Acer toont nieuwe laptops en smartphones

© PXimport

Acer toont nieuwe laptops en smartphones

Geplaatst: 5 januari 2015 - 19:22

Aangepast: 24 november 2022 - 11:11

Joris Peterse

Op de vooravond van de CES-beurs in Las Vegas heeft Acer laten zien welke nieuwe producten ze binnenkort in Nederland uitbrengen. Niet alleen kregen we laptops (en Chromebooks) kort in handen, ook werden twee smartphones, een mediaspeler en een beamer getoond.

Een tweetal nieuwe Chromebooks werden getoond. Een 13,3 inch-model en een opvallend grote 15,6 inch-versie. De kleinste Chromebook, de Acer Chomebook 13, is een bijgewerkte versie van de Chromebook die Acer al uit heeft gebracht. De nieuwe versie beschikt echter over een touchscreen, en werkt met een energiezuinige ARM-processor (NVidia Tegra K1). Het grotere model heeft een krachtigere Intel Broadwell-processor, speakers aan weerszijde van het toetsenbord en komt in versies met 2Gb of 4GB werkgeheugen en een 16- of 32GB SSD. De Acer Chromebook 15 komt tevens met een 1366 bij 768 resolutie-scherm of een full-HD scherm (1920 bij 1080). Beide Chromebooks zijn waarschijnlijk vanaf februari 2015 verkrijgbaar vanaf € 329,- (Chromebook 13) en € 279,- (Chromebook 15).

 

© PXimport

De Acer Chromebook 15.

Aspire

Ook de Windows-laptops van Acer krijgen een update. Betere specificaties en een verbeterde wifi-chip. De high-end Aspire V17 Nitro valt op omdat deze laptop een 3D-camera als webcam heeft. Volgens John Miedema van Acer, is deze camera vooral bedoeld om te laten zien wat er in de toekomst mogelijk is. Op dit moment is de functionaliteit nog wat beperkt tot het spelen van spelletjes op een Kinect-achtige manier en het maken van 3D-modellen. Maar in de toekomst kan het volgens Miedema veel breder ingezet worden. Bijvoorbeeld om 3D-modellen vast te leggen en vervolgens uit te printen met een 3D-printer. De Acer Aspire V17 Nitro is ook waarschijnlijk vanaf volgende maand verkrijgbaar en moet 1299 euro kosten.

 

© PXimport

De 3D-camera komt nog een beetje over als een gimmick.

Mediacenter

Opvallend was verder ook de Revo One. Een mini-pc met Windows 8.1 die tevens dienst doet als een NAS of een mediaspeler. Het kleine computertje heeft een 500 GB harde schijf aan boord, maar kan worden uitgebreid met twee extra 2,5 inch-schijven (SSD of harddisk). De Revo One kan ook direct aan de tv gekoppeld worden om dienst te doen als mediaspeler. Om het apparaat aan te sturen is er een afstandsbediening met touchpad en toetsenbordje beschikbaar. De Revo One is vanaf februari beschikbaar voor € 269,-.

 

© PXimport

De Revo One is een mini-pc, NAS en mediacenter tegelijk.

Beamer

Een beamer die vanaf maart verkrijgbaar moet zijn voor zo'n 1000 euro werd ook getoond. De beamer met de pakkende naam H7550ST heeft als opvallende eigenschap dat het een Chromecast aan boord heeft, zodat je vanaf je mobiele apparaat direct beeld kunt casten. Wanneer je de klep van de beamer verwijdert zie je dat de volledige dongle erin is verwerkt.

 

© PXimport

Wanneer je de klep van de beamer verwijdert zie je de Chromecast zitten.

Smartphones

Tenslotte werden er ook twee Android 4.4 smartphones getoond in de Liquid-serie. De budget-versie (Liquid Z410) is een smartphone van 129 euro. Voor dat geld krijg je een 4,5 inch scherm, een quadcore processor en een 5 megapixelcamera. Tevens kunnen er twee simkaarten in geplaatst worden. Datzelfde geldt voor de Liquid Jade S. Deze smartphone kost zo'n 300 euro en valt vooral op door zijn lage gewicht (116 gram) en 64-bit processor. Verder heeft het ook andere specificaties die we gewend zijn van toestellen uit duurdere prijscategorieën, zoals een 13 megapixel-camera en een 5 inch HD-scherm. Beide toestellen zijn ook vanaf februari verkrijgbaar.

 

© PXimport

De plastic achterkant heeft een sjiek patroon.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten