Acer waarschuwt Microsoft voor gevolgen Surface tablets

Door: Elmar Rekers | 07 augustus 2012 11:59

Apps & Software

Acer-baas JT Wang heeft Microsoft gewaarschuwd voor de verstrekkende gevolgen die het lanceren van eigen Surface-tablets kunnen hebben. "Jullie zijn er gewoon niet goed in", aldus de CEO van Acer.

Microsoft kondigde in juni aan dat het bedrijf met enkele eigen Windows 8-tablets op de markt zal komen. Middels deze Surface-tablets wil Microsoft aantonen wat er zoal mogelijk is met het nieuwe besturingssysteem. Volgens Acer kan dit echter wel eens nadelig uitpakken voor de softwaregigant.

In een interview met de Financial Times roept Wang Microsoft op om nog eens goed na te denken over het introduceren van de apparaten. "Het zal een enorme negatieve impact hebben op het ecosysteem, en andere merken zouden er wel eens slecht op kunnen reageren", zegt de CEO. "Jullie zijn er gewoon niet goed in, dus denk er nog een keer goed over na."

Microsoft inruilen

De baas van Acer gaat in het interview nog een stapje verder, en dreigt Microsoft zelfs in te ruilen voor een andere softwarepartner. "Als Microsoft zich op de hardwaremarkt begeeft, wat moeten wij dan doen? Moeten wij nog vertrouwen op Microsoft, of zullen we naar alternatieven gaan zoeken?"

Kort na de onthulling van de Surface-tablets is juni, lieten verschillende fabrikanten weten niet blij te zijn met de rol van hardwarefabrikant die Microsoft zichzelf had aangemeten. Toch claimt Microsoft dat partners als Acer en ASUS zich geen enkele zorgen hoeven te maken. Zo liet topman Steve Ballmer onlangs weten dat de Surface-tablets slechts een paar miljoen keer verkocht zullen worden, en dat de apparaten meer gezien moeten worden als een 'ontwerpstandaard'.

0 Reactie(s) op: Acer waarschuwt Microsoft voor gevolgen Surface tablets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.