Alle games Microsoft Studios krijgen SmartGlass-functie

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 11 juni 2012 15:58

Apps & Software

Alle games afkomstig van Microsoft Studios zullen voorzien worden van een SmartGlass-ondersteuning. Microsoft onthulde dit 'tweede scherm' afgelopen week tijdens zijn E3-persconferentie.

In gesprek met website Joystiq laat Phil Spencer van Microsoft Studios weten dat er groots wordt ingezet op de nieuwe Xbox-functie. Door SmartGlass op een smartphone of tablet te installeren zal dit apparaat tijdens het spelen van games worden omgevormd tot een tweede scherm. Hierop zal dan aanvullende informatie getoond worden en er zal in sommige gevallen zelfs gameplay op plaatsvinden.

De SmartGlass-app wordt gekoppeld aan de Gamertag van een Xbox 360-bezitter en zal aanvullende informatie geven tijdens het spelen van games of het kijken naar films. Volgens Spencer is het voor ontwikkelaars zeer aantrekkelijk om gebruik te maken van het tweede scherm, omdat het de speler ook buitenshuis nog bij een game kan betrekken.

Vorderingen in de game

"We zullen zeker situaties krijgen waarbij er feitelijke gameplay op een telefoon plaatsvindt, ook wanneer we ons niet in de buurt van de tv bevinden", zegt de general manager van Microsoft Studios. Doordat alles gekoppeld is aan de Gamertag van de speler, heeft alle activiteit volgens hem effect op de vorderingen in het spel.

Met SmartGlass claimt Microsoft alle 'smart'-apparaten in huis via één app met elkaar te laten communiceren. De dienst beperkt zich dan ook niet tot Windows-tablets en Windows Phones. Ook iPhones, iPads en Android-apparaten zullen met SmartGlass aan de slag kunnen. Wanneer de applicatie verschijnt is nog onduidelijk.

[youtube]D7y_sXD165w[/youtube]

0 Reactie(s) op: Alle games Microsoft Studios krijgen SmartGlass-functie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.