Alles wat je moet weten over de Surface Hub 2S

Door: Justin Doornekamp | 29 april 2019 06:14

Blog

Tijdens een persevenement in New York heeft Microsoft een nieuwe versie van het indrukwekkende kantoorscherm Surface Hub 2S uit de doeken gedaan. Dit moet je erover weten.

De 2S is de opvolger van de eerste Hub, een groot touchscreen met een ingebouwde computer. Microsoft ontwierp het scherm speciaal voor de samenwerking van mensen binnen teams. Met één tik op het scherm een vergadering via Skype starten, deelnemers uitnodigen of de inhoud van de vergadering opslaan: het kan allemaal met het scherm van Microsoft. De Hub 2 werkt dus als een computer, waar apps als Microsoft Office, Skype for Business en OneNote whiteboard er standaard bij geleverd worden.

Microsoft vindt het tijd voor een update van het scherm uit 2015 en komt in juni met opvolger 2S. In aanloop naar de lancering, doet het bedrijf al wat details uit de doeken. Zo heeft de 2S een achtste generatie Intel Core i5-processor, 8GB aan RAM-geheugen en 128 GB SD-geheugen. Voor de videokaart wordt gekozen voor de UHD Graphics 620 van Intel. De hardware kun je later bovendien van een upgrade voorzien door middel van een module die volgend jaar verschijnt. Kies je hiervoor dan krijg je onder meer een stevigere GPU en dynamische rotatie van het scherm. De prijs van de module is voorlopig nog niet bekend.

Lichter en dunner

De 2S is 40 procent lichter, terwijl het scherm 60 procent dunner is dan zijn voorganger. Volgens Microsoft heeft het 4K-scherm van 50-inch de hoogste resolutie onder soortgelijke apparaten. Op de nieuwe 2S vind je bovendien een 4K-camera en een betere microfoon voor conference calls.

De 2S is vooral bedoeld voor zakelijk gebruik.

“Niet lang geleden lag de nadruk vooral op individuele productiviteit. Dit is vandaag de dag helemaal anders. De uitdagingen die we op ons werk tegenkomen zijn complexer en om deze te overkomen zijn veel verschillende vaardigheden nodig”, schrijft Chief Product Officer Panos Panay van Microsoft in een blog.

De Hub 2S werd volgens Panay ontwikkeld om teams een steuntje in de rug te geven door een brug te slaan tussen digitale en fysieke werkplekken.

De Surface Hub 2S is vanaf 1 mei te reserveren. Microsoft moet de uiteindelijke verkoopprijs en leverdatum in Nederland nog bekendmaken, maar liet al wel weten dat de prijs van het scherm in de Verenigde Staten kan oplopen tot 12.000 dollar. Voor dit bedrag krijg je wel extra accessoires, waaronder een externe batterij om het scherm zonder stopcontact te gebruiken.

0 Reactie(s) op: Alles wat je moet weten over de Surface Hub 2S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.