Amazon Kindle Oasis 3 - Boeken lezen in stijl

Door: Stephan Overbeeke | 28 augustus 2019 14:11

Kindle Oasis 3
Review

Voor pak ‘em beet 80 euro kan je tegenwoordig al digitaal je boeken lezen. De Kindle Oasis richt zich echter op fervente lezers met hogere eisen: een groter en beter scherm dan instappers, chique bouwkwaliteit, plus de mogelijkheid om hem zonder zorgen in bad te laten vallen. Wij gingen met de jongste luxe Kindle aan de slag.

Amazon Kindle Oasis3

Prijs Vanaf € 229 (Amazon.de)
Scherm 7” E-Ink 300PPI
Opslag 8 GB of 32 GB
Extra’s IPX8 Waterdicht, Bluetooth (voor audioboeken)
Website www.amazon.de
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Bladerknoppen
  • Software en boekenwinkel
  • Bouwkwaliteit
  • Scherm en backlight
  • Minpunten
  • Weinig nieuws t.o.v. Oasis 2

Gigant Amazon heeft het leeuwendeel van de wereld boeken- en e-readermarkt in handen en alleen Kobo biedt nog wat weerstand. En hoewel de sterk wisselende emoties over de twijfelachtige wereldoverheersing van Amazon goed te begrijpen zijn staat het niet ter discussie dat ze hun producten, plus het aanbod aan boeken, ontzettend goed op orde hebben.

De derde generatie Kindle Oasis mag dan met circa 229 euro wel prijzig klinken, de leeservaring laat echt niets te wensen over. 7 inch is een fijn maatje, de metalen bouw is uitstekend, hij is waterdicht, de fysieke knoppen maken het lezen aangenamer, en met veel leds verlichte 300 ppi e-ink-scherm is heel goed, in onze ervaring net iets beter dan de high-end alternatieven. De glazen bovenlaag oogt duidelijk fijner en is weerbaarder dan de kunststof bovenlagen van instappers. Leesbaarheid is zelfs in fel zonlicht uitstekend, in het donker vertoont de backlight geen enkele oneffenheid, en opladen doen we slechts één keer per week of twee.

Kindle Oasis 3
De Kindle Oasis 3 heeft een instelbare kleurtemperatuur en bladerknoppen.

Weinig echt nieuws

Nieuw in de jongste Oasis is dat de verlichting nu meerdere kleuropties biedt, van daglicht wit naar kaarslicht geel. Concurrent Kobo had dat al, bijvoorbeeld op de Kobo Forma. Onze meningen daarover zijn verdeeld, de één vind de warme optie fijn, de ander prefereert een koudere afstelling. Val je in de laatste categorie kan je overwegen 30 euro te besparen en de oudere Oasis 2 te kopen, want los van die schermkleur optie is er niets nieuws te ontdekken. Door gebrek aan concurrentie lijkt de drang naar innovatie bij Amazon afwezig. Zo was een USB Type-C aansluiting bijvoorbeeld een logisch nieuwtje geweest, al houdt onze kritiek daarmee op.

Uitstekende software

Amazon’s software is nog altijd uitstekend. Je bibliotheek beheren is makkelijk, net als tekstgrootte aanpassen, notities maken, woorden opzoeken in het woordenboek en woorden of alinea’s vertalen. Toegang tot Amazon’s gigantische bibliotheek, tegenwoordig ook rijkelijk gevuld met Nederlandstalige boeken en stripboeken, wordt je ook makkelijk gemaakt. Nieuwe boeken kopen, lenen, of gratis downloaden is zo gepiept. Heb je boeken van een andere (hopelijk legale) bron? Met de (gratis) Calibre software zet je die eenvoudig om, en stuur je ze naar je eigen Amazon mail adres waarna ze direct op je e-reader verschijnen. Kindle-lijk eenvoudig allemaal, wat hun E-readers voor iedereen toegankelijk maakt.

Conclusie

De Kindle Oasis 3 brengt helaas weinig nieuws, maar laat desondanks echt niets te wensen over in onze dagelijks leeservaring. Het is een top E-reader die je ouderwets papier heel snel laat vergeten.

0 Reactie(s) op: Amazon Kindle Oasis 3 - Boeken lezen in stijl

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.