AMD gaat chips bouwen voor Android en Chrome OS

Door: kristian-van-tuil | 06 juni 2013 09:49

Apps & Software

Chipfabrikant AMD verruimt de mogelijkheden voor inzet van zijn CPU’s door ook Android en Chrome OS te gaan ondersteunen.

Na jarenlang alleen voor Windows en Linux beschikbaar te zijn geweest, gaat Advanced Micro Devices (AMD) ook chips fabriceren die gebruikt kunnen worden in Android tablets en Chrome OS laptops.

Windows 8-commitment blijft overeind

Het bedrijf verruimt daarmee zijn opties en gaat binnenkort zowel CPU’s maken op basis van de x86 (Intel) als ARM-architectuur, zegt directrice Lisa Su. “We zijn nog steeds toegewijd aan Windows 8: een geweldig besturingssysteem, maar we zien ook een markt ontstaan voor Android en Chome”, aldus Su woensdag tijdens de Taiwanese Computex-beurs.

Eerder liet AMD weten geen interesse te hebben in Android en zijn chips uitsluitend voor Windows-computers te producreren. Maar nu ook OEM’s als HP, Lenovo en Dell hun opties vergroten door ook apparaten op basis van Android en Chrome OS te bouwen, ruikt AMD kansen. “Android en Chrome zijn vooral sterk in instapmodellen – denk aan tablets en de low-end laptops”, zegt Su.

Roadmap nog niet vrijgegeven

Su kon niet zeggen wanneer de eerste tablets en laptops op basis van AMD’s nieuwe mobiele chips op de markt verschijnen, maar liet weten dat het bedrijf op dit moment al samenwerkt met ontwikkelaars om Android apps voor AMD-chips te bouwen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: AMD gaat chips bouwen voor Android en Chrome OS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.