Android 4.1 (Jelly Bean) in oktober naar Galaxy S III

Door: Elmar Rekers | 12 september 2012 11:01

Apps & Software

De Galaxy S III zal in oktober een update krijgen naar Android 4.1 (Jelly Bean). Dat bevestigt Samsung woensdag tegenover website Cnet. Of het om een wereldwijde release van de update gaat is niet bekend.

Hoewel Samsung doorgaans ruim de tijd neemt voor het update van zijn apparaten, lijkt de Galaxy S III al op korte termijn naar Android 4.1 te worden opgekrikt. "Het Jelly Bean-besturingssysteem zal vanaf oktober beschikbaar zijn voor de Galaxy S III", aldus de fabrikant.

Een exacte datum voor de update wordt er nog niet gegeven, maar het lijkt er dus sterk op dat gebruikers van Samsungs vlaggenschip spoedig met Jelly Bean aan de slag kunnen. Samsung zal het besturingssysteem van Google uiteraard weer voorzien van diens eigen TouchWiz-interface, waardoor grote uiterlijke verschillen met Ice Cream Sandwich zullen uitblijven.

Android-updates

Wel belooft Android 4.1 voor een soepelere werking van het toestel te zorgen en brengt het een vernieuwd notificatiecentrum en spraakbesturing met zich mee. Samsung doet er doorgaans lang over om Android-updates naar zijn gebruikers te brengen. Zo werd de update naar Ice Cream Sandwich voor de Galaxy S II verschillende malen uitgesteld en is dit besturingssysteem nog altijd niet vrijgegeven voor de Nederlandse Galaxy Tab 10.1.

0 Reactie(s) op: Android 4.1 (Jelly Bean) in oktober naar Galaxy S III

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.