Android-console van 99 dollar groot Kickstarter-succes

© PXimport

Android-console van 99 dollar groot Kickstarter-succes

Geplaatst: 11 juli 2012 - 06:44

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

De ontwikkelaar achter Ouya, een Android-gameconsole die 99 dollar moet gaan kosten, heeft binnen acht uur de benodigde financiële steun gevonden op crowdfunding-website Kickstarter. De teller staat inmiddels op ruim 2,2 miljoen dollar.

Met Ouya willen de makers een 'nieuw type gameconsole' op de markt brengen. Het systeem is ontworpen rond Nvidia's Tegra 3-processor, beschikt over 1 gigabyte aan RAM en draait op Android 4.0. Verder zit er 8 GB flashgeheugen in de Ouya en is er ondersteuning aanwezig voor zaken als bluetooth, hdmi, usb en wifi.

Fabrikant Ouya begon aan het Kickstarter-avontuur met de doestelling 950 duizend dollar op te halen voor de ontwikkeling van het project. Dit werd echter al binnen acht uur gehaald en de teller loopt nog altijd verder op. Met geld dat overblijft na het ontwikkelen van prototypes en een SDK van de Ouya, zullen game-ontwikkelaars financieel gesteund worden.

Release Ouya

Het lijkt er dus sterk op dat de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U er volgend jaar een concurrent bij krijgen in de vorm van de Ouya. Door de console op bekende hard- en software te laten draaien, denkt de fabrikant dat het voor ontwikkelaars erg eenvoudig wordt om spellen naar de console te brengen. Daarnaast moet het prijskaartje van 99 dollar ervoor zorgen dat de Ouya direct na de release in veel huiskamers te vinden zal zijn.

Als alles volgens plan verloopt zal de Ouya in maart 2013 op de markt verschijnen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten