Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Android en Windows Phone winnen marktaandeel

Door: Elmar Rekers Elmar | 15 mei 2012 13:15

Apple

Het Android-besturingssysteem heeft in het eerste kwartaal van 2012 flink aan marktaandeel gewonnen. Volgens onderzoeksbureau Kantar WorldPanel heeft Google de wereldwijde groei te danken aan nieuwe smartphones van Samsung en HTC.

Het onderzoek van Kantar WorldPanel, dat betrekking heeft op de zeven grootste afzetmarkten ter wereld, wijst uit dat Android in de meeste landen veel marktaandeel heeft gewonnen. In Spanje en Italië is het aandeel zelfs verdubbeld in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder, respectievelijk naar 72 en 49 procent.

Ook in Duitsland is het marktaandeel van Android fors toegenomen, daar draait momenteel 62 procent van de smartphones op het OS van Google. Apple doet het volgens Kantar ook zeer goed in veel van de onderzochte markten, al zou het marktaandeel in Europa licht teruglopen. In zowel de Verenigde Staten als Engeland loopt de iPhone van Apple overigens iets in op Android.

Windows Phone in de lift

Opvallend is dat naast Android ook Windows Phone tekenen van groei vertoont. Volgens de onderzoekers is dit vooral te danken aan telefoonmaker Nokia, dat zijn Symbian-besturingssysteem vorig jaar heeft ingeruild voor Windows Phone. In Duitsland is het marktaandeel van het Microsoft OS verdubbeld naar zes procent, en dit groeide naar drie à vier procent in Engeland, Frankrijk, Italië en de V.S.

De groei van Windows Phone gaat volgens Kantar ten kosten van Nokia's Symbian en het BlackBerry OS van RIM. Zo daalde het marktaandeel van BlackBerry in de V.S. naar drie procent, daar waar RIM een jaar eerder nog negen procent in handen had.

0 Reacties op: Android en Windows Phone winnen marktaandeel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.