Angry Birds en Skype niet op 256MB Windows Phones

Door: Elmar Rekers | 29 mei 2012 11:11

Apps & Software

De Europese lancering van de Lumia 610 maakt duidelijk dat sommige apps niet te installeren zijn op Windows Phones met slechts 256 megabyte aan intern geheugen. Onder meer Angry Birds, Skype en PES 2012 kunnen niet gedownload worden.

Met de komt van Windows Phone Tango wordt het ook voor smartphones met lagere hardware-specificaties mogelijk om het mobiele besturingssysteem van Microsoft te draaien. Een Spaanse website kwam er afgelopen weekend echter achter dat enkele grote apps niet te gebruiken zijn op deze budgetsmartphones.

Microsoft onthulde Windows Phone Tango tijdens het Mobile World Congress in februari, en liet toen weten dat 95 procent van de apps gewoon op dit OS kon draaien. Als echter blijkt dat veel populaire applicaties tot de vijf procent buitengesloten apps behoren, zullen veel gebruikers hier de toch de nadelen van gaan voelen.

Speciale versie

Wanneer men een van de apps op bijvoorbeeld de Lumia 610 wil installeren, zal er een waarschuwing verschijnen dat er te weinig intern geheugen aanwezig is. Nokia laat tegenover Engadget weten dat ontwikkelaar Rovio aan een speciale versie van Angry Birds werkt voor 256 megabyte-systemen. Toch betekent Windows Phone Tango dus wel de eerste fragmentatie van Microsofts mobiele OS.

0 Reactie(s) op: Angry Birds en Skype niet op 256MB Windows Phones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.