AOC e2239Fwt

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 02 december 2010 12:45

Internet & Thuis

De e2239Fwt van AOC is een aanraakscherm speciaal voor gebruik in combinatie met een notebook of netbook. U zet uw notebook zo neer dat het toetsenbord onder de uitsparing aan de onderkant uitkomt, terwijl het scherm van uw notebook wordt ‘vervangen’ door het aanraakscherm. Of dat nu zo handig is?

De voet van de e2239Fwt bevat een uitsparing in het midden waar het toetsenbord van uw notebook doorheen past, zodat u het scherm van uw notebook als het ware vervangt door het aanraakscherm. Het hangt van uw notebook af hoe handig het is om het notebookscherm onder de opening door te schuiven. Wij zijn niet heel erg enthousiast over dit idee en bang onze notebook te beschadigen. Gelukkig heeft de uitsparing wel nut: ons draadloze toetsenbord past er perfect tussen.

Het is de bedoeling dat u uw notebook onder het scherm schuift.

Als aanraakscherm werkt de e2239Fwt zoals verwacht en worden er twee aanraakpunten tegelijk ondersteund. Het scherm is laag genoeg om met een hand te bedienen terwijl de elleboog op het bureaublad staat. Misschien is de lage hoogte niet geheel ergonomisch, maar wat ons betreft voor een aanraakscherm wel prettig. De e2239Fwt heeft twee HDMI-ingangen en één VGA-ingang. DVI ontbreekt, maar dat is op te lossen via een eenvoudig HDMI naar DVI-adaptertje. Jammer is wel dat de analoge geluidsingang niet actief te maken is als HDMI als bron gebruikt wordt, die werkt alleen via VGA. Geluid wordt immers niet doorgegeven naar de ingebouwde luidsprekers bij gebruik van een HDMI naar DVI-adapter. De luidsprekers klinken overigens helder, maar missen basweergave. Omdat het aanraakgedeelte met een usb-kabel op de pc moet worden aangesloten, is het handig dat AOC een usb-hub met twee poorten heeft ingebouwd.

Conclusie

De uitsparing onder de voet van de AOC e2239Fwt vinden wij een vreemd idee. Bovendien verliest u de mogelijkheid om het notebookscherm te zien en met twee schermen te werken. Toch is de uitsparing in onze ogen niet nutteloos: er past perfect een (draadloos) toetsenbord tussen. Zo ligt uw toetsenbord niet in de weg als u het aanraakscherm gebruikt.

AOC e2239Fwt

Prijs € 269,-

Garantie 3 jaar

Resolutie 1920 x 1080

Grootte 21,5 inch (54,7 cm)

Aansluitingen 2x HDMI (met HDCP), VGA, 2x usb 2.0

Oordeel 7/10

Pluspunten

Touch werkt goed

Tweemaal HDMI

Twee usb-poorten en luidsprekers

Minpunten

Onhandig menu

Scherm helt niet erg ver naar achteren

Analoge geluidsingang alleen voor VGA

0 Reacties op: AOC e2239Fwt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.