AOC maakt met Porsche Design dure mini-led-monitor

Door: Wesley Akkerman | 19 april 2022 13:25

Nieuws

AOC, een fabrikant van monitoren en it-accessoires en een dochteronderneming van TPV Technology Limited, kondigt een samenwerking aan met Porsche Design. Het gaat om een nieuwe versie van de high-end Agon Pro PD32M-monitor, die 1.799 dollar kost.

Het scherm heeft een bijna randloos paneel van 32-inch, dat voorzien is van mini-led-achtergrondverlichting voor beter contrast en lichtcontrole. Daarnaast moet het minimalistische design van het aluminium frame, dat er best stevig uitziet, doen denken aan de stijl van de Porsche-sturen. Het is soms maar net wat je er in wil zien, natuurlijk.

Of de voet nu lijkt op een Porsche-stuur of niet, het design spreekt wel high-end. Bovendien zijn weinig monitoren voor gaming die zo elegant ogen. Achterop treffen we nog wat rgb-led-panelen aan, die allerlei kleuren aannemen, terwijl aan de zijkanten twee steunen voor koptelefoons gepositioneerd zijn. Het oogt een beetje gek, maar we kunnen ons voorstellen dat gamers vaak meerdere headsets hebben voor tijdens het gamen.

AOC en Porsche letten op design, en de specs dan?

Het Porsche-design is leuk en wel, maar voor veel gamers niet dé reden om voor deze AOC-monitor te kiezen. Als die ergens, omgerekend, 1.650 euro voor neerleggen, exclusief btw, dan moeten de specificaties wel echt op en top zijn.

De speciale versie van de AOC Agon Pro PD32M biedt gamers een 4k-resolutie aan, op een beeldverhouding van 16:9. Daarnaast is er een verversingssnelheid van 144 Hertz, een reactietijd van één milliseconde, ondersteuning voor DisplayHDR 1400 en een bereik van 97 procent van de DCI-P3-kleurenruimte.

Daarnaast spreekt de specsheet over AdaptiveSync. Maar het is niet duidelijk wat AOC daar precies mee bedoelt en of er support is voor AMD’s FreeSync of G-Sync van Nvidia.

Achterop tref je overigens ook twee hdmi-poorten aan. Eén van die twee poorten ondersteunt hdmi 2.1 en dus beelden in 4k en 120 frames per seconde. Daarnaast is er een DisplayPort-aansluiting, zitten er vier usb 3.2-poorten op en sluit je er een bedrade koptelefoon op aan via de koptelefoonaansluiting.

Verder is er nog een usb-c-poort, zijn er twee speakers aanwezig met een vermogen van acht watt en krijg je er een draadloze controller bij. Dat is een soort afstandsbediening voor het wisselen van bronnen en het bedienen van enkele functies. 

Is die z’n geld waard?

De grote vraag is nu natuurlijk of zo’n dure monitor als de AOC Agon Pro PD32M wel je geld waard is. Porsche mag er dan wel zijn naam aan verbinden, maar dat staat niet garant voor een kwalitatief goed product. 

Bovendien liet Apple onlangs nog zien dat je best de mist in kunt gaan met dure monitors. Het Studio Display vertoont niet alleen problemen met de ingebouwde camera, ook updaten is momenteel onmogelijk. Dergelijke problemen worden mogelijk mettertijd opgelost, maar dit zijn nou niet bepaald dingen waar je tegenaan wil lopen wanneer je zo ontzettend veel geld spendeert.

Daarentegen is het niet de eerste keer dat AOC en Porsche de handen ineens slaan. Al enkele jaren zijn Porsche-monitoren een ding, met de nadruk op een luxe en gelikt uiterlijk. Als de monitoren slecht zouden scoren, zou dat waarschijnlijk anders zijn geweest.

0 Reactie(s) op: AOC maakt met Porsche Design dure mini-led-monitor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.