AOC myConnect E1759FWU: Beeldscherm voor in je rugzak

© PXimport

AOC myConnect E1759FWU: Beeldscherm voor in je rugzak

Geplaatst: 1 februari 2016 - 09:49

Aangepast: 14 december 2022 - 14:59

Jeroen Boer

Met een tweede scherm krijg je vaak meer gedaan. Dankzij AOC's myConnect E1759FWU kun je overal aan de slag met een tweede scherm. Je neemt hem onderweg mee in je rugzak en sluit hem aan met één usb-kabel.

AOC's myConnect E1759FWU is een tweede scherm voor onderweg dat geen eigen voeding vereist. Je sluit het scherm via usb aan op je laptop en hiermee krijgt het scherm zowel voeding als beeld. De usb-technologie is afkomstig van DisplayLink. AOC levert een neopreen sleeve mee zodat je het scherm in bijvoorbeeld je rugtas kunt meenemen. Overigens is de myConnect E1759FWU al een tijd op de markt, het is de 17inch-variant van de eerder geteste AOC myConnect E1659FWU. Lees ook: 10 tips voor het beste beeld in Windows 10.

 

© PXimport

Je kunt overal aan de slag met een tweede scherm.

 

© PXimport

Dankzij een sleeve kun je de myConnect in je rugzak meenemen.

Installatie van de myConnect E1759FWU is erg eenvoudig: steek de usb-stekker in een usb3.0-poort van je laptop en na installatie van het stuurprogramma, gevolgd door opnieuw opstarten, heb je beeld. AOC levert een usb-kabel mee met twee usb-stekkers. Op zowel een Dell-laptop als een MacBook was maar één stekker noodzakelijk. De muiscursor beweegt vloeiend over het beeld waardoor je normaal kunt werken. Er werd door Windows 10 automatisch een stuurprogramma geïnstalleerd, maar hiermee kon de helderheid van het paneel niet aangepast worden. Via een stuurprogramma op de website van DisplayLink kon dat wel.

 

© PXimport

Je hoeft alleen de usb-stekker aan te sluiten.

Beeldkwaliteit

Het scherm heeft een resolutie van 1600 x 900 pixels, een verbetering ten opzichte van zijn kleine broer. De beeldkwaliteit is helaas net zo flets. Het gebruikte TN-paneel behoort tot de slechtste op de markt. Alle nadelen van TN-technologie zoals een beperkte inkijkhoek en fletse kleuren komen sterk naar voren. Gebruik je het scherm horizontaal, dan is er, hoewel het beeld wat flets oogt, best goed op te werken. Het scherm kan ook verticaal neergezet worden, maar hier is de inkijkhoek te slecht voor. Hetzelfde zagen we bij zijn kleine broer. Bij het ontwerpen zal de allerbeste beeldkwaliteit vermoedelijk ook niet AOC's primaire doel zijn geweest, het scherm wordt gevoed via een usb-kabel en vermoedelijk is dit paneel wel energiezuinig.

 

© PXimport

De inkijkhoek en helderheid van het paneel zijn niet heel goed.

Conclusie

Ook deze 17inch-variant van AOC's myConnect is een interessant product voor wie regelmatig op locatie een tweede scherm nodig heeft. Dankzij de meegeleverde sleeve neem je het scherm eenvoudig mee in bijvoorbeeld je rugzak.

7,0

Ons oordeel

Pluspunten

Eenvoudig aansluiten

Inclusief sleeve

Licht

Minpunten

Inkijkhoek

Flets beeld

Conclusie

AOC E1759FWU ------------ **Prijs:** € 195,- **Beeldscherm:** 17,3 inch (1600 x 900) **Backlight:** Wled **Helderheid:** 220 cd/m² **Contrastratio:** 650:1 **Aansluitingen:** Usb 3.0 **Ondersteuning 4:3-beeldverhouding:** Nee **Omvang incl. voet (BxDxH):** 41,1 x 25 x 1,8 cm **Gewicht:** 1,3 kg...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten