Apple gaat uitlenen en verkopen van digitale content mogelijk maken

Door: wouter-hoeffnagel | 10 maart 2013 15:43

Nieuws

Apple werkt aan een systeem waarmee digitale content kan worden verplaatst tussen verschillende gebruikers. Dit biedt consumenten de mogelijkheid video’s, apps en e-boeken uit te lenen of te verkopen. Dit blijkt uit een patentaanvraag.

AppleInsider meldt dat Apple drie verschillende patentaanvragen heeft ingediend, waarvan de meest recente aanvraag een systeem beschrijft dat gebruikers de mogelijkheid biedt content te verzenden naar een andere gebruiker. Het verkopen of uitlenen van de content loopt via de iTunes Store, die zorgt dat de juiste gebruiker de juiste rechten krijgt. Alleen de persoon die de digitale content heeft gekocht of geleend kan het e-boek, de app of de film daarom gebruiken.

Interessant voor alle partijen

Het verkopen van digitale content is voor alle partijen interessant. Consumenten kunnen content die zij niet langer gebruiken verkopen en een deel van de aanschafprijs terugverdienen. Kopers krijgen tegen een lager tarief toegang tot content. Ook de ontwikkelaar of uitgever van de digitale content profiteert van de regeling. Zodra het e-boek, de app of de video wordt doorverkocht ontvangt de ontwikkelaar opnieuw een percentage. Apple ontvangt eveneens een percentage, aangezien de verkoop opnieuw via de iTunes Store verloopt.

Het uitlenen van content is vooral interessant voor consumenten. Een eigenaar van content kunnen aangeven hoe lang hij of zij bijvoorbeeld een e-boek willen uitlenen. De eigenaar kan tijdens deze periode zelf niet bij de content, terwijl deze wel beschikbaar is voor de persoon waaraan deze is uitgeleend. Is de uitleenperiode afgelopen? Dan krijgt de oorspronkelijk eigenaar weer toegang tot de content.

0 Reactie(s) op: Apple gaat uitlenen en verkopen van digitale content mogelijk maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.