Apple introduceert 1080p Apple TV

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 07 maart 2012 21:01

Nieuws

Apple heeft woensdag een nieuwe versie van Apple TV aangekondigd. De mediaspeler zal 1080p video's kunnen afspelen en beschikt over een volledig nieuwe interface. Het apparaat krijgt een prijskaartje van 99 dollar.

Met de onthulling van de nieuwe Apple TV bevestigt Apple de geruchten die er de laatste maanden over de nieuwe mediaspeler rond gingen. Zo zal iCloud een grote rol gaan spelen, is er een overzichtelijke interface ingebouwd en kunnen films in Full HD van iTunes gedownload en bekeken worden. Gebruikers die reeds videocontent hebben aangeschaft in iTunes kunnen deze gratis opnieuw binnenhalen in HD-kwaliteit voor Apple TV.

Europese lancering

Apple zal de Apple TV op 16 maart lanceren in de Verenigde Staten. Hierbij wordt dezelfde prijs gehanteerd als de vorige versie van het mediakastje, namelijk 99 dollar. Over een Europese lancering maakt Apple woensdag nog niets bekend.

Apple deed de aankondiging tijdens de persconferentie waar de nieuwe iPad van het bedrijf centraal stond. Deze opvolger van de iPad 2 krijgt een 9,7 inch Retina-beeldscherm (2048 x 1536 pixels), beschikt over een 5 megapixel camera en draait op een dualcore A5X-processor. De derde generatie iPad zal vanaf 23 maart in Nederland verkrijgbaar zijn.

0 Reactie(s) op: Apple introduceert 1080p Apple TV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.