'Apple lanceert iWatch in 2013'

Door: Elmar Rekers | 04 maart 2013 16:48

Nieuws

Apple zal de iWatch binnen 9 maanden lanceren. Dat meldt persbureau Bloomberg maandag op basis van anonieme bronnen. Geruchten over de smartwatch gaan al weken rond, en het moet de nieuwe gadgethit van de iPhone-maker worden.

"Apple zal het apparaat al dit jaar introduceren", zegt een van de bronnen tegenover Bloomberg. "Apple heeft op zijn minst 79 patenten vastgelegd waarin het woord 'pols' genoemd wordt." Een van deze patenten zou betrekking hebben op een horloge met een flexibel scherm. Doordat het apparaat op een volledige versie van iOS draait, zou Apple momenteel vooral problemen ondervinden met de batterijduur van de iWatch.

Horlogemarkt

De iWatch zal voor Apple de volgende hit moeten opleveren na de introductie van de iPad in 2010. Echter verwacht Bloomberg dat de gadget ook een breder effect zal hebben op de gehele horlogemarkt. "De horlogemarkt gaat momenteel door eenzelfde dal als de markt voor mobiele telefoons voorafgaand aan de introductie van de iPhone", aldus Bloomberg.

De bronnen lijken eerdere geruchten over de iWatch te bevestigen. Zo zal de gadget het mogelijk maken om telefoongesprekken aan te nemen, routebeschrijvingen te krijgen en berichten te lezen. Ook houdt het slimme Apple-horloge informatie bij over de hartslag en is er een stappenteller aanwezig.

0 Reactie(s) op: 'Apple lanceert iWatch in 2013'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.