Apple-patent houdt HTC One X buiten V.S.

Door: Elmar Rekers | 16 mei 2012 12:35

Nieuws

De import van de HTC One X is in de Verenigde Staten voor onbepaalde tijd opgeschort. De douane onderzoekt de smartphone van HTC op een mogelijke overtreding van een Apple-patent.

Eind 2011 oordeelde de Amerikaanse International Trade Commission dat HTC met zijn gebruikte software inbreuk maakt op een patent van Apple. Hoewel de Taiwanese telefoonmaker claimt dat de software inmiddels is aangepast, ziet de douane genoeg reden om de One X alsnog te onderzoeken.

Het Apple-patent heeft betrekking op de werking van de berichtendienst en de browser van smartphones. Hierbij gebruikt de software onder meer telefoonnummers en e-mailadressen op het toestel om actieve linkjes in menu's te creëren. De One X verscheen onlangs in de Verenigde Staten, maar door het opschorten van de import lijken providers snel door hun voorraad te gaan.

Galaxy S III

Dat een mogelijk importverbod in de V.S. ook gevolgen gaat hebben voor de beschikbaarheid van het toestel is onwaarschijnlijk. Het Android 4.0-vlaggenschip verscheen eind maart in Nederland, en betekende het startsein voor HTC's nieuwe One-strategie. De One X wordt gezien als de grote Android-tegenhangen van Samsung's Galaxy S III, welke later deze maand verschijnt.

0 Reactie(s) op: Apple-patent houdt HTC One X buiten V.S.

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.