Apple-vacature wijst op komst Nederlandse versie Siri

Door: Elmar Rekers | 20 november 2012 14:08

Nieuws

Apple lijkt aan een Nederlandse versie van zijn spraakassistent Siri te werken. Dat schrijft website iPhoneclub.nl op basis van een vacature die de iPhone-fabrikant op zijn website heeft geplaatst.

Apple zoekt momenteel Nederlandstalige stagiaires die het Cloud Services Engineering-team in Californië gedurende een half jaar zullen gaan ondersteunen. “Sluit je aan bij het team dat verantwoordelijk is voor het afleveren van Siri in verschillende delen van de wereld”, aldus de oproep van Apple.

De fabrikant vraagt naar studenten die vloeiend Nederlands spreken en op de hoogte zijn van ‘multiculturele problemen’. Volgens iPhoneclub.nl wijst dit er sterk op dat de fabrikant eindelijk een Nederlandstalige versie van de dienst in ontwikkeling heeft. Naast Nederlandstalige stagiaires zoekt het bedrijf ook studenten die onder meer vloeiend Arabisch, Chinees, Deens, Koreaans of Zweeds spreken.

iPhone 4S

Apple lanceerde Siri in 2011 met de komst van de iPhone 4S en iOS 5. De spraakassisent ondersteunt momenteel een handjevol talen, waaronder Engels, Duits, Spaans en Chinees. Siri maakt het voor iPhone, iPad en iPod touch gebruikers mogelijk om via spraak onder meer afspraken in te plannen, berichten te versturen en informatie op te vragen.

In Nederland is het sinds enige tijd wel mogelijk om bepaalde data op te vragen via Siri, zoals bijvoorbeeld sportuitslagen, maar hiervoor moet momenteel dus nog wel Engels, Duits of Frans gesproken worden. Wanneer de Nederlandse versie van Siri wordt verwacht is nog onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Apple-vacature wijst op komst Nederlandse versie Siri

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.