Apple verrast met 6K Pro Display

Door: Martin Gijzemijter | 03 juni 2019 20:35

Nieuws

Het was grotendeels wel duidelijk wat Apple vandaag zou aankondigen tijdens de WWDC, maar één ding was voor velen meer hoop dan gerucht, een 6K Pro Display, hetgeen voor Apple de terugkeer naar beeldschermen zou betekenen. Ondanks dat er weinig informatie beschikbaar was om dit gerucht kracht bij te zetten, bleek het wel degelijk waarheid. Apple komt met een nieuw 6K beeldscherm, maar de naam Cinema Display keert niet terug.

Apple gaf tijdens de presentatie van dit display aan dat er veel displays zijn die mooie graphics kunnen weergeven van de kwaliteit die, onder andere, de Mac Pro kan genereren, maar dat je daar tienduizenden euro's voor moet neertellen. Het bedrijf wilde daarom een display produceren dat voldoet aan die behoefte, maar zonder het bijbehorende prijskaartje. Het resultaat is het Retina 6K-display, genaamd Pro Display XDR. Het uiterlijk van het display is gelijk aan dat van de Mac Pro, en dus ook duidelijk gericht op die markt. Het betreft een 32-inch display, dat, volgens Apple, 25 keer beter contrast biedt dan een gemiddeld LCD-display en met een veel betere kijkhoek.

Wat volgde was een bombardement van specs, die indrukwekkend klonken, maar in alle eerlijkheid weinig veelzeggend zijn totdat we het display daadwerkelijk kunnen zijn. Wat we vooral fijn vonden om te zien was dat het een lichtgewicht display is, dat eenvoudig gedraaid kan worden in portretmodus, en losgekoppeld kan worden voor eenvoudig vervoer.

Het basismodel van het display zal $4999 dollar gaan kosten, en in de herfst beschikbaar zijn.

0 Reactie(s) op: Apple verrast met 6K Pro Display

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.