Arduino-project: maak zelf een slimme ledlamp

Door: redactie-computertotaal | 07 november 2018 14:05

Arduino ledstrip
Nieuws

Voor enthousiaste hobbyisten met een passie voor techniek en die niet bang zijn voor het hanteren van een soldeerbout, is een Arduino-pakket samengesteld waarmee je je eigen ledlamp maakt die je via wifi op elke gewenste kleur en helderheid kunt instellen.

Het pakket bevat onder andere een printplaatje, een ledstrip, een netadapter en een NodeMCU-ontwikkelmodule. De gebruikte ontwikkelmodule is krachtig genoeg om zowel het aansturen van de verlichting als de interface voor de bediening te verzorgen. Op de module draait een simpele webserver en om met de browser verbinding te kunnen maken, vul je simpelweg het bijbehorende ip-adres in. De verlichting is te bedienen via elke smartphone, tablet of pc die op je wifi-netwerk is aangemeld.

Kant-en-klare code

Het programmeren is al grotendeels gedaan, je gebruikt de kant-en-klare code binnen de Arduino-IDE en hoeft alleen je netwerkgegevens in te vullen. De hoeveelheid hardware valt mee, vooral doordat de bediening volledig softwarematig gaat en fysieke knoppen dus achterwege kunnen blijven. Als lichtbron dient een rgbww-ledstrip die je overal kunt ophangen. De kleuren van deze strip (waarbij de dubbele w voor ‘warm white’ staat) ogen over het algemeen natuurlijker dan die van rgb-strips en het licht lijkt op wat we gewend zijn van gloeilampen.

Het pakket is vanaf nu verkrijgbaar via de Hubbit-store voor € 64,-. Met de kortingscode LEDCT krijg je tien euro korting (€ 54,-).

1 Reactie(s) op: Arduino-project: maak zelf een slimme ledlamp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 6 mei 2020 10:49 jgbremer
    Waarom kan ik de code niet meer downloaden van hubbit?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.