Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Ashampoo HDD Control 2

Door: Evi Maquoi | 30 maart 2011 13:24

None
Apps & Software

Hoe goed of slecht is het met uw harde schijf gesteld? Dankzij Ashampoo HDD Control 2 komt u dat te weten. Deze software controleert en onderhoudt uw harde schijven continu om fouten te kunnen opsporen en dreigende defecten te kunnen verhinderen.

Wanneer u Ashampoo HDD Control 2 installeert, krijgt u de vraag om ook een MyAshampoo-werkbalk en -zoekmachine te installeren. Kies voor Aangepaste installatie indien u dat niet wenst en vink aan welke programmaonderdelen u wilt installeren. Bij de eerste programmastart, krijgt u een overzicht van de gezondheidstoestand van uw harde schijf (of schijven). De fitheid wordt uitgedrukt aan de hand van het aantal beschadigde sectoren en de prestaties worden uitgedrukt aan de hand van de minimum en maximum leessnelheden en toegangstijd. Ashampoo houdt tijdens het monitoren ook de temperatuur van uw harde schijf in de gaten en waarschuwt u als deze te hoog is.

De monitorfunctie geeft constant weer hoe het met uw harde schijf is gesteld.

Waslijst opties

Naast het monitoren kunt u uiteraard ook zelf heel wat tests en optimalisaties uitvoeren. U kunt uw harde schijven defragmenteren of een snelheidstest uitvoeren en de resultaten online vergelijken met andere gebruikers. Daarnaast kunt u via Drive Cleaner overbodige bestanden verwijderen, verwijdert u met Internet Cleaner uw internetsporen, en herstelt u verwijderde bestanden met Data Recovery. Ook kunt u uw schijven analyseren op basis van bestandsgrootte en kunt u bestanden en mappen definitief vernietigen via Data Destruction. En eveneens aardig is de mogelijkheid om het geluidsniveau van uw harde schijf te beperken via Acoustic Management.

Via de instellingen kunt u bij Data Destruction bijvoorbeeld aangeven hoe vaak bestanden overschreven moeten worden.

Conclusie

HDD Control 2 oogt prettig en heeft heel wat optimalisatiefuncties onder de motorkap, maar of het ook echt zinvol is om zo’n pakket aan te schaffen is te betwijfelen. Heel wat van deze functies zijn namelijk standaard terug te vinden in Windows. Het grootste minpunt tijdens deze test was dat de Ashampoo Guard – die vanuit het systeemvak u moet waarschuwen wanneer de temperatuur van uw harde schijf te hoog is – ons systeem meermaals deed crashen.

Ashampoo HDD Control 2

Prijs € 24,99 (Upgrade: € 9,99)

Taal Nederlands

Medium 19,7 MB download

Proefversie 10 dagen (uitbreidbaar tot 40 dagen na e-mailregistratie)

OS Windows XP/Vista (32 bit/64 bit)/7 (32 bit/64 bit)

Systeemeisen 450 MHz-processor, 512 MB RAM, 45 MB harde-schijfruimte

Maker Ashampoo

Oordeel 6/10

Pluspunten

Nederlandstalig

Gebruiksvriendelijk

Alle onderhoudstools netjes bij elkaar

Kan geluidsniveau harde schijf beperken

Minpunten

Matige vertaling

Heel wat functies zitten in Windows

Geen registerfuncties

Guard laat programma crashen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reacties op: Ashampoo HDD Control 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.