ASUS Bravo 220

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 26 oktober 2010 10:45

Apps & Software

ASUS zet de Bravo 220 in de markt als totaaloplossing om films op de tv te bekijken. De bundel bestaat dan ook uit een passief gekoelde NVIDIA GeForce GT220 in combinatie met een afstandsbediening en eigen mediacentersoftware. Is dit een geslaagde bundel?

Dat de Bravo 220 is ontworpen met mediacenter-pc’s in het achterhoofd blijkt wel als we zien dat de kaart eenvoudig is om te toveren in een low-profile-exemplaar voor compacte behuizingen. Verder is de kaart passief gekoeld, waarbij we moeten opmerken dat de koeling het fraaiste uiterlijk heeft dat we ooit hebben gezien en aan een boom doet denken. De kaart wordt verkocht inclusief een afstandsbediening. De ontvanger voor de afstandsbediening bevat tevens een sensor waarmee de helderheid in ASUS’ afspeelsoftware automatisch wordt aangepast. ASUS levert op de installatieschijf slechts een stuurprogramma voor de hele set mee, waardoor een recent NVIDIA-stuurprogramma op ons systeem vervangen werd door een verouderde versie, die we vervolgens zelf weer moesten bijwerken. Daarnaast wordt ASUS’ eigen Bravo-mediacenter-software geïnstalleerd. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de software van ASUS is schrikbarend slecht en biedt wat ons betreft geen toegevoegde waarde. Het is feitelijk een lelijke schil bovenop Windows Media Player. We waren blij verrast toen bleek dat de meegeleverde afstandsbediening ook in Windows Media Center werkt. Zo is de afstandsbediening gelukkig niet voor niets meegeleverd. De NVIDIA GeForce GT220 is een grafische kaart die prima overweg kan met HD-video’s en blu-ray. Moderne spellen zijn teveel gevraagd, maar mede door de passieve koeling is hij prima geschikt voor een mediacenter.

De koeler op de Bravo 220 doet denken aan een boom.

Conclusie

De ASUS Bravo 220 is op zich een leuke kaart voor in een mediacenter-pc. Hij is stil, koel en ook te gebruiken als low-profile-kaart. De meegeleverde software is echter beneden de maat. Gelukkig werkt de afstandsbediening ook in Windows Media Center. We beoordelen de Bravo 220 als totaalpakket met de slechte software in het achterhoofd. Hierdoor kunnen we hem niet meer dan een zesje geven. Wij zouden ASUS aanraden de software weg te laten en een echte Windows Media Center-afstandsbediening mee te leveren.

ASUS Bravo 220 SILENT/DI/1GD2(LP)

Straatprijs € 80,-

Info www.asus.nl

Aansluitingen VGA, HDMI, DVI-I

Accessoires Afstandsbediening, lichtsensor/infraroodontvanger, low-profile-bracket

Oordeel 6/10

Pluspunten

Stil, zuinig en koel

Ook low-profile

Minpunten

Bravo-mediaspeler schrikbarend slecht

Verouderd stuurprogramma verplicht

0 Reactie(s) op: ASUS Bravo 220

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.