Asus brengt dubbelschermige Taichi-laptop naar Nederland

Door: Elmar Rekers | 08 februari 2013 12:51

Apple

Asus kondigt vrijdag aan dat de Taichi, een opvallende laptop met twee beeldschermen, volgende week beschikbaar zal komen in Nederland. Voor het apparaat met ‘rug-aan-rug’-scherm moet 1299 euro worden neergeteld.

De Taichi heeft twee beeldschermen van 11,6 inch groot, welke met de rug tegen elkaar staan. Hierdoor claimt fabrikant Asus dat het zowel een volledige ultrabook als een tablet is. Wanneer de laptop wordt dichtgeklapt zal het buitenste scherm automatisch worden geactiveerd.

Naast een toepassing als tablet kan het buitenste scherm ook worden ingezet tijdens het geven van presentaties of het kijken naar films. Dit omdat het mogelijk is om beide schermen aan te zetten als de Taichi is opengeklapt. Als besturingssysteem is Windows 8 aanwezig.

Taichi ultrabook

De Taichi draait op een Intel i5-processor, heeft 4 gigabyte aan RAM en een SSD-schijf van 128 GB. Het apparaat weegt 1,5 kilogram en ondersteunt Bluetooth 4.0 en usb 3.0. Verder beschikt de Taichi over een 5-megapixel autofocus-camera (1080p Full HD video-opname) en over een tweede 720p HD videocamera.

Vanaf volgende week zal de Taichi in de Nederlandse winkels te vinden zijn, met een prijskaartje van 1299 euro.

0 Reactie(s) op: Asus brengt dubbelschermige Taichi-laptop naar Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.