Asus lanceert Transformer Book Trio met Android en Windows 8

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 03 juni 2013 11:30

Apps & Software

Asus heeft tijdens de Computex-beurs in Taiwan de Transformer Book Trio aangekondigd. Volgens de fabrikant betreft het hier ’s werelds eerste drie-in-een systeem; het apparaat belooft namelijk te functioneren als tablet, notebook en desktop pc.

De Transformer Book Trio is een zogenoemd hybride apparaat, waarbij het beeldscherm kan worden losgetrokken van het toetsenbord. Asus heeft het systeem van zowel Windows 8 als Android Jelly Bean voorzien, waardoor de gadget voor “zowel plezier als werk” optimaal gebruikt kan worden.

De Book Trio heeft een 11,6 inch-beeldscherm dat dus kan worden losgekoppeld van het meegeleverde toetsenbord. Om beide besturingssystemen naar behoren te laten draaien, heeft Asus twee processors ingebouwd. Voor Windows 8 is er een Haswell-chipset van Intel aanwezig (Core i7), Android wordt aangestuurd door een dualcore Intel Atom-cpu.

Verder is er een harde schijf van 1 TB ingebouwd en 64 GB aan flash-opslag. De batterijduur komt volgens de fabrikant uit op 15 uur. De Transformer Book Trio moet ergens in het derde kwartaal verschijnen. Over een Nederlandse lancering van het apparaat is nog niets bekend.

Transformer Pad Infinity

Ook deed Asus maandag de vernieuwde Transformer Pad Infinity uit de doeken. Net als zijn voorgangers doe de Infinity niet alleen dienst als tablet, maar vormt het samen met het meegeleverde toetsenbord ook een notebook. Hierbij is echter enkel Android als besturingssysteem aanwezig.

De Transformer Pad Infinity heeft een 10,1 inch-beeldscherm met een resolutie van 2500 x 1600 pixels. Verder is er een quadcore-processor aanwezig (1,9 GHz) en een ondersteuning voor zaken als Bluetooth en usb 3.0. De tablet-hybride beschikt volgens Asus over voldoende kracht om een 4K-resolutie uit te zenden via de hdmi-poort. Er is tot slot 32 GB aan geheugen beschikbaar, dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje.

Memo Pad HD7

Een andere opvallende aankondiging van Asus was de Memo Pad HD7; een 7 inch-tablet met quadcore-processor die een adviesprijs van slechts 149 dollar krijgt. Het apparaat lijkt qua design sterk op de (eveneens van Asus afkomstige) Nexus 7-tablet. Het scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels en er is zowel aan de voor- als achterkant een camera aanwezig. Qua geheugen is er 16 GB beschikbaar. Voor opkomende markten zal Asus ook een 8 GB-model lanceren, welke voor 129 dollar van de hand zal gaan.

0 Reactie(s) op: Asus lanceert Transformer Book Trio met Android en Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.