ASUS O!Play HD2

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 22 december 2010 10:14

Apps & Software

ASUS heeft met de O!Play HD2 een primeur: het is de eerste mediaspeler die via usb 3.0 op de pc is aan te sluiten. Het voordeel is dat bestanden vanaf de pc razendsnel naar de speler zijn te kopiëren. Is de rest van de O!Play HD2 net zo bij de tijd?

Het eerste dat opvalt aan de ASUS O!Play HD2 is dat de behuizing erg fors is en er ook nog eens een externe voeding noodzakelijk is. De speler is gebaseerd op een Realtek-chipset en speelt eigenlijk alle bestandsformaten probleemloos af. Naast bijvoorbeeld avi en mkv is de O!Play HD2 ook in staat om iso’s van zowel dvd’s als blu-rays (zonder menu-ondersteuning) af te spelen. Handig is dat DTS-geluid eventueel wordt omgezet naar stereogeluid, fijn voor mensen zonder receiver met eigen decoder. ASUS gebruikt niet de ‘Realtek-menustructuur’ die we in veel op Realtek-gebaseerde spelers zien, maar heeft een eigen menu ontwikkeld. De speler is met ASUS’ menu prima te bedienen, maar echt mooi kunnen we de door bruin gedomineerde interface niet noemen.

De O!Play HD2 is van glanzend kunststof gemaakt.

Een gimmick is dat de O!Play HD2 te bedienen is met een iPod touch of iPhone via de browser, maar deze biedt slechts de meest basale navigatieknoppen en is geen vervanging voor de, overigens prima, afstandsbediening. In de O!Play HD2 is ruimte voor een optionele 3,5inch-schijf die via usb 3.0 op de pc is aan te sluiten. Vreemd genoeg wordt de benodigde usb3.0-kabel niet meegeleverd. Het kopiëren van de pc naar de door ons gebruikte harde schijf gaat met zo’n 96 MB/s lekker snel en dit is dus een handige mogelijkheid. Een blu-ray staat immers in een paar minuten op de speler. Als u een schijf hebt ingebouwd, is de speler te gebruiken als NAS, bittorrent¬client en iTunes-server.

Conclusie

De ASUS O!Play HD2 is net als veel op Realtek gebaseerde spelers een prima mediaspeler, met één belangrijke vernieuwing: de mogelijkheid om via usb 3.0 bestanden naar de optionele ingebouwde harde schijf te kopiëren. Bestanden staan hierdoor razendsnel op het apparaat, al zult u hem hiervoor wel af en toe naast uw pc moeten zetten. Helaas heeft ASUS de benodigde en nog niet wijdverbreide usb3.0-¬kabel niet meegeleverd. De bestandsondersteuning van de O!Play HD2 is prima en gelukkig levert ASUS wel een HDMI-kabel mee zodat u direct met de speler aan de slag kunt.

ASUS O!Play HD2

Prijs € 140,-

Videoformaten Trp, mp4, mov, xvid, avi, divx, asf, wmv, mkv, rm, rmvb, flv, ts, m2ts, dat, mpg, vob, mts, iso (dvd en blu-ray), ifo, vc-1, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264

Audioformaten Mp3, wav, aac, ogg, flac, aiff, dolby digital ac3, dolby digital plus, dts digital surround, tag id3, dolby true hd (passthrough), dolby true hd (downmix)

Overige formaten Jpeg, bmp, gif, png, tiff

In- en uitgangen HDMI, component, composiet, analoog stereo, S/PDIF (optisch en coaxiaal), eSATA, 3 x usb 2.0, usb 3.0 pc link, ethernet 10/100, kaartlezer

Resolutie 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Garantie 3 jaar

Oordeel 9/10

Pluspunten

Speelt veel af

Usb 3.0-mogelijkheid

DTS wordt doorgegeven als stereo

Minpunten

Usb3.0-kabel niet meegeleverd

Interface niet bepaald mooi

0 Reactie(s) op: ASUS O!Play HD2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.