ASUS O!Play MINI

Door: Maikel Dijkhuizen | 22 maart 2011 11:14

Apps & Software

ASUS kenmerkt zich door betaalbare mediaspelers uit te brengen, die gemakkelijk zijn te gebruiken. De O!Play MINI is het nieuwste afspeelkastje van de computerfabrikant en voldoet volledig aan deze beschrijving, hij heeft een zeer compacte behuizing. Het apparaat is met 175 gram zo licht als een veertje, zodat u het gemakkelijk overal mee naartoe neemt.

De O!Play MINI behoort tot een van de goedkoopste modellen binnen het mediaspelersegment. Helaas heeft dat wel enkele consequenties. Zo ontbreekt een netwerkaansluiting, waardoor het niet mogelijk is om media te streamen. Vanwege het kleine formaat kunt u daarnaast geen harde schijf inbouwen. U hebt dus altijd externe opslag nodig om films, muziek of foto’s weer te geven op uw televisie. Om dat aan te sluiten bevinden zich aan de voorzijde een usb-poort en kaartlezer. U sluit de mediaspeler aan op uw televisie via de composiet- of HDMI-uitgang. Indien u een geschikte receiver in de huiskamer hebt staan, dan maakt u voor het transport van geluid optioneel gebruik van de optische S/PDIF-uitgang. Beschikt u over een HD-versterker? Met behulp van de HDMI-aansluiting doet u desgewenst een beroep op 7.1-kanaals audio via Dolby TrueHD.

De O!Play MINI is een compact spelertje dat 175 gram weegt.

Alle bekende bestandsformaten worden door de O!Play MINI probleemloos verwerkt door de Realtek 1055-chipset, zoals blu-ray-rips en vob-bestanden. Ook mkv-films met een DTS-geluidsspoor speelt u via iedere televisie of receiver af, omdat de mediaspeler zonodig de audio terugbrengt naar twee kanalen. Via de functie RightTxT selecteert het afspeelkastje zelf de juiste ondertiteling. Jammer genoeg functioneert dit onderdeel niet altijd correct en moet u alsnog handmatig de juiste taal kiezen. Het menu oogt fris en navigeert soepel. Zodra u een usb-apparaat aansluit, wordt de inhoud automatisch geïndexeerd. De afspeelbestanden verschijnen vervolgens in de mediabibliotheek.

Conclusie

Wanneer u behoefte hebt aan een mediaspeler die nagenoeg alle mediaformaten lust, dan is de O!Play MINI met een adviesprijs van minder dan zeven tientjes zeker het overwegen waard. Besef wel dat u altijd afhankelijk bent van externe datadragers, bijvoorbeeld een losse harde schijf, usb-stick of geheugenkaart. Als u het prettiger vindt om films en muziek te streamen in een thuisnetwerk, dan kunt u beter wat geld bijleggen voor een mediaspeler met een ethernetaansluiting, die ASUS ook in het assortiment heeft.

ASUS O!PLAY MINI

Prijs € 69,-

Garantie 2 jaar

Videoformaten Avi, mkv (h.264), ts, m2ts, mpg, mp4, mov, vob, ifo, iso, dat, wmv, asf, rm, rmvb, flv, vc-1

Audioformaten Mp3, wma, aac, flac, wav, ogg, aiff

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, ssa, idx, sub, ass

In- en uitgangen Hdmi, composiet, s/pdif (optisch), 1x usb-host, kaartlezer (sd/mmc/ms/xd)

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Bestandssystemen FAT, FAT32, NTFS, EXT3, HFS, HFS+

Oordeel 7/10

Pluspunten

Schappelijke prijs

Speelt zo goed als alles af

Prettig menu

Minpunten

Vereist externe datadrager

RightTxT werkt niet altijd goed

0 Reactie(s) op: ASUS O!Play MINI

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.