Asus wil Padfone met Windows 8 maken

© PXimport

Asus wil Padfone met Windows 8 maken

Geplaatst: 17 januari 2013 - 08:02

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Elmar Rekers

Asus wil zwaarder gaan inzetten op smartphones en tablets die op Windows draaien. Zo denkt de fabrikant onder meer over de ontwikkeling van een Padfone-achtig apparaat dat op Windows 8 draait en smartphones met Windows Phone.

Asus-topman Benson Lin doet de aankondiging in een interview met The Wall Street Journal. “We zijn zeer geïnteresseerd in het maken van telefoons met Windows Phone”, zegt Lin. Wanneer dergelijke Asus-toestellen daadwerkelijk in de winkel zullen liggen, kon hij nog niet vertellen.

Ook zette Lin de plannen uiteen voor een Padfone met Windows 8. "Binnen ons Padfone-concept, de telefoon met een tablet, is Windows 8 een logische keuze", aldus Lin. Eerder lanceerde Asus al twee Padfones met Android als besturingssysteem. Het betreffen hier smartphones die in een tablet geklikt kunnen worden.

Windows 8 Padfone

In tegenstelling tot Android heeft Microsoft met Windows aparte besturingssystemen voor smartphones en tablets. Aangezien de Padfones van Asus op de hardware en het OS van de smartphone draaien, ook wanneer deze in de tablet-dock geklikt is, is het interessant om te zien hoe Asus dit probleem gaat aanpakken bij een eventuele Windows Padfone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten