Automatic Printer Switcher 2.0

Door: Robbin Ooijevaar | 07 december 2010 15:43

Apps & Software

Voor het afdrukken van Word-documenten gebruiken we een kleurenlaserprinter en voor wegwerp-internetprintjes bij voorkeur een goedkope inkjet. Zo heeft iedereen zijn eigen printritueel. Dit kunt u met Automatic Printer Switcher­ vereenvoudigen en versnellen. Met het programma kiest u per applicatie uw standaardprinter. Dit bespaart muisklikken om de gewenste printer te selecteren en u bespaart mogelijk wat geld.

Als u meer dan één printer hebt en beide met regelmaat gebruikt, hebt u hier een goede reden voor. De meest voor de hand liggende is geldbesparing. Met een (in aanschaf) goedkope kleurenlaserprinter maakt u prachtige afdrukken, maar de prijs per pagina is schreeuwend hoog. Voor sommige weggooiprintjes, zoals een routekaartje of recept, is uw oude inkjetprinter met de goedkoopste inkt beter geschikt. De verleiding is groot om uit luiheid de printknop te gebruiken en alle afdrukken naar de standaardprinter te sturen. Automatic Printer Switcher maakt het eenvoudig om per applicatie een aparte standaardprinter in te stellen. Zo laat u uw browser via de inkjetprinter afdrukken en mogen Word en Powerpoint direct naar de laserprinter.

Mooie laserafdruk of liever een goedkoop inktprintje? Automatic Printer Switcher kiest de juiste standaardprinter.

Standaardprinter kiezen

Automatic Printer Switcher is praktisch onvindbaar op de website van de makers. Download en installeer het programma. Open de programma’s waarvoor u een afwijkende standaardprinterkeuze wilt opgeven, bijvoorbeeld Word, Internet Explorer en Powerpoint. Start Automatic Printer Switcher via de snelkoppeling op uw bureaublad of in het startmenu. Klik op de knop Add programm. Er verschijnt een lijst met geopende programma’s. Klik bijvoorbeeld op WINWORD en selecteer onder in beeld de standaardprinter voor MS Word. Bevestig met de knop Add mapping om de koppeling te realiseren. Herhaal dit voor alle programma’s waarvoor u een specifieke standaardprinter wilt instellen. Sluit ­Automatic Printer Switcher met de knop Close. Vanaf nu hoeft u uw printer in de meeste gevallen niet meer te kiezen en rolt de afdruk uit het vooraf gedefinieerde apparaat.

Met Automatic Printer Switcher stelt u voor Word, Internet Explorer en Power Point een vaste standaardprinter in.

Automatic Printer Switcher 2.0

Freeware

Taal Engels

Download 754 KB

OS Windows XP/7

Systeemeisen onbekend

Pluspunten

Automatisch de juiste printer

Eenvoudig in te stellen

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Automatic Printer Switcher 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.