Automatisch een andere standaardprinter

Door: Robbin Ooijevaar | 22 juli 2010 17:09

Apps & Software

Als u een notebook gebruikt en regelmatig op een andere locatie werkt, heeft Windows 7 een handige functie aan boord voor de standaardprinter. Uw besturingssysteem onthoudt alle printers en draadloze netwerken waarmee u ooit verbonden bent geweest. Met een kleine aanpassing kan Windows 7 de standaardprinter automatisch veranderen op basis van uw netwerklocatie.

Hierdoor kunt u op kantoor een afdrukopdracht geven die vervolgens ter plekke uit de printer rolt. Als u thuis hetzelfde doet, zal Windows automatisch uw eigen printer kiezen. De truc werkt alleen op notebooks met Windows 7, uiteraard bij voorkeur in combinatie met een draadloze netwerkverbinding en netwerkprinter.

We beginnen bij u thuis. Open Apparaten en printers via uw startmenu. Selecteer een willekeurige printer door hierop te klikken en kies in het menu voor Standaardprinters beheren. Activeer de instelling De standaardprinter wijzigen als ik me bij een ander netwerk aanmeld. Kies in het drop-downmenu de naam van uw thuisnetwerk. Geef in het drop-downmenu Selecteer een printer aan welke printer u thuis wilt gebruiken en bevestig met Toevoegen. Herhaal ditzelfde voor uw kantoornetwerk en sluit af met OK.

Als u de instelling ongedaan wilt maken, opent u opnieuw Standaardprinters beheren. Verwijder de instellingen van de standaardprinter uit de lijst met de gelijknamige knop of activeer de instelling Altijd dezelfde printer als mijn standaardprinter gebruiken.

Windows 7 kan uw standaardprinter automatisch selecteren op basis van uw netwerkverbinding.

0 Reactie(s) op: Automatisch een andere standaardprinter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.