Automatische kerstgroet in uw e-mail

Door: Evi Maquoi | 13 december 2010 17:12

Apps & Software

Wilt u wat tijd besparen door niet in elke e-mail afzonderlijk uw kerstwensen te typen? Voeg uw kerstgroet dan simpelweg toe in uw e-mailhandtekening. We leggen u uit hoe u te werk gaat in Outlook, Windows Live Mail, Hotmail en Gmail.

Outlook 2010

Open Microsoft Outlook 2010 en kies Bestand / Opties. Selecteer in de linkerkolom E-mail en klik vervolgens op Handtekeningen in de categorie Berichten opstellen. Klik op het tabblad E-mailhandtekening op de knop Nieuw en geef uw handtekening een naam. Bevestig met OK. Typ vervolgens onder Handtekening bewerken uw kerstgroet en stel een lettertype, -grootte en -kleur in. U kunt eventueel ook een afbeelding of hyperlink invoeren. Bevestig met OK.

In een handomdraai tovert u een kerstgroet in uw handtekening.

Windows Live Mail

Open Windows Live Mail en druk op de blauwe knop naast het tabblad Start om het hoofdmenu te openen. Kies Opties / Mail en navigeer naar het tabblad Handtekeningen. Klik op de knop Nieuw en voer onderaan bij Handtekening bewerken uw tekst in. U kunt eventueel ook een bestand als e-mailhandtekening gebruiken. Klik vervolgens op Als standaard instellen en Toepassen. Sluit het venster met de OK-knop.

Na de feestdagen zet u simpelweg uw vorige e-mailhandtekening terug als standaard.

Hotmail

Open uw browser en log in met uw Hotmail-account. Klik helemaal rechts bovenaan op Opties / Meer opties. Kies vervolgens in de categorie E-mail schrijven voor Persoonlijke e-mailafsluiting. U kunt nu uw kerstgroet invoeren. Eventueel kunt u de tekst opmaken met een ander lettertype. Ook de tekstgrootte, -kleur en interlinie kunt u volledig aanpassen. Kies op Opslaan wanneer u klaar bent.

U kunt uw handtekening opmaken zoals u zelf wilt.

Gmail

Open uw browser en log in met uw Gmail-account. Klik helemaal rechts bovenaan op Instellingen. Op het tabblad Algemeen kunt u een handtekening toevoegen. Voer uw kerstboodschap in het tekstvak in en maak de tekst daarna eventueel nog wat op. U kunt ook erg eenvoudig hyperlinks, afbeeldingen of quotes invoeren. Klik vervolgens helemaal onderaan op de knop Wijzigen en opslaan. Elke uitgaande e-mail is nu voorzien van uw persoonlijke kerstgroet.

Na de feestdagen wijzigt u uw handtekening weer, of vinkt u Geen Handtekening aan.