Ballmer: ‘Ik heb het meeste spijt van Windows Vista’

Door: Elmar Rekers | 26 augustus 2013 11:00

Nieuws

Vertrekkend CEO Steve Ballmer heeft zich in een openhartig gesprek met CNet’s Mary Jo Foley uitgelaten over zijn hoogte- en dieptepunten bij Microsoft. “Ik heb het meeste spijt van Windows Vista”, aldus Ballmer.

Windows Vista verscheen begin 2007 voor consumenten en ging gebukt onder tal van problemen. Het besturingssysteem staan bij veel pc-gebruikers dan ook te boek als Microsoft’s grootste blunder. Ballmer geeft in het interview met CNet aan spijt te hebben van de manier waarop Vista aan de man is gebracht.

Volgens Ballmer moest Microsoft enkele belangrijke functies laten vallen tijdens het ontwikkelingsproces van Vista. “Ik heb in mijn tijd de kans gehad om vele fouten te maken [...] maar dit is toch wel waar ik het meeste spijt van heb”, bekent de Microsoft-baas.

Ballmer's hoogtepunt

Desgevraagd laat Ballmer ook weten wat hij als zijn persoonlijke hoogtepunt ziet binnen de dertien jaar dat hij het hoofd van Microsoft was. “Ik bent trots dat wij aan de wieg stonden van het intelligente gebruik van computers en het feit dat mensen door ons computertechnologieën zijn gaan gebruiken, of dat nou telefoons of pc’s zijn.”

Microsoft maakte vorige week bekend dat Steve Ballmer binnen een jaar afscheid zal nemen als CEO. Volgens Ballmer heeft hij deze beslissing zelf genomen, slechts twee dagen voor het interview met CNet op vrijdag. Wat hij na Microsoft gaat doen, weet hij nog niet.

Vertrek sneller dan verwacht

Volgens bronnen van All Things Digital zijn Microsoft en Ballmer al lange tijd bezig met aftreden van de CEO. De knoop zou echter sneller zijn doorgehakt dan beide partijen hadden verwacht. De website claimt met tientallen mensen gesproken te hebben die dit bevestigen, zowel bij Microsoft als daarbuiten.

Hoewel het vertrek op Ballmer’s eigen initiatief is, zou de druk vanuit de raad van bestuur wel flink zijn opgevoerd. Ook zou investeerder ValueAct hebben aangedrongen op het vertrek van de excentrieke leider. Nadat Ballmer zijn aftreden had voorgedragen, zou geen van de bestuursleden (inclusief Bill Gates) protest hebben aangetekend, aldus de bronnen van All Things Digital.

Een opvolger voor Ballmer is er nog niet. Wel publiceerden we eerder vandaag een overzicht van vijf mogelijke troonopvolgers.

0 Reactie(s) op: Ballmer: ‘Ik heb het meeste spijt van Windows Vista’

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.