Ballmer: 'Microsoft gaat meer nadruk leggen op hardware'

Door: Elmar Rekers | 10 oktober 2012 12:01

Apps & Software

Microsoft zal zich in toenemende mate gaan richten op de samensmelting van software en hardware. Dat schrijft Microsoft CEO Steve Ballmer in een brief aan aandeelhouders. "We staan aan de vooravond van grote veranderingen."

Microsoft lanceert eind deze maand diens eigen Surface RT-tablet met Windows 8, en volgens Ballmer zal Microsoft zich in de toekomst vaker gaan bezighouden met het bouwen van eigen hardware. "Dit zal een grote verandering betekenen", schrijft Ballmer in de brief.

"Het heeft invloed op de manier waarop we het bedrijf runnen, hoe we nieuwe ervaringen introduceren en hoe we producten naar zowel consumenten als de zakelijke markt brengen. We worden een bedrijf van apparaten en services."

Ballmer benadrukt in de brief dat het ook in de toekomst nauw zal blijven samenwerken met pc-partners als HP, Dell en Acer. Toch stelt hij ook onmiskenbaar vast dat Microsoft zelf met "hoogwaardige hardware" op de markt zal komen.

Touch, gebaren en spraak

Details over nieuwe Microsoft-hardware maakt Ballmer nog niet bekend. Wel stelt hij dat ze in toenemende mate gebruik zullen maken van "natuurlijke besturingen middels touch, gebaren en spraak." Dat het bedrijf geïnteresseerd is in dergelijke interfaces, blijkt wel uit de nadruk die er in Windows 8 wordt gelegd op een touch-besturing. Daarnaast werd enkele jaren geleden ook al de bewegings- en spraakgevoelige Kinect-sensor gelanceerd voor de Xbox 360.

Geruchten gaan dat Microsoft naast de Surface-tablet binnenkort ook een eigen Windows Phone gaat lanceren. Hierbij zou Microsoft, net als Apple, verantwoordelijk zijn voor zowel de hardware als de software.

0 Reactie(s) op: Ballmer: 'Microsoft gaat meer nadruk leggen op hardware'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.