3 accupacks om je iPad (en andere apparaten) op te laden

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 25 september 2013 11:54

Overige elektronica

Er is veel energie voor nodig om het 9,7 inch scherm van een iPad te doen oplichten - en nog meer om het Retina display van het vierde generatie model te bevoorraden. Daarom heeft het apparaat een hoge accucapaciteit - een indrukwekkende 11,560 mAh voor het nieuwste model.

Onze batterijtests hebben aangetoond dat de vierde generatie iPad op één enkele lading meer dan 9 uur mee kan gaan onder zwaar gebruik, maar soms heb je nog meer energie nodig.

Of je nou de natuur aan het verkennen bent of met een stroomstoring te maken hebt, een draagbaar oplaadapparaat - een grote batterij dus - kan goed van pas komen wanneer er geen (werkend) stopcontact in de buurt is. Met een draagbare batterij kun je ook je smartphone, mediaspeler en andere mobiele apparatuur opladen, zolang ze USB-oplading ondersteunen.

Waar je op moet letten

Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten als je op zoek bent naar een draagbare oplader, waaronder de capaciteit, het gebruiksgemak en de prijs. Als je er één wilt die zoveel mogelijk energie levert voor je iPhone, iPad, of ander USB-apparaat, kijk dan eerst naar de batterijcapaciteit, die gemeten wordt in milliampère-uur. De geteste batterijen varieerden van 6000 mAh tot 11.200 mAh.

Het nadeel is dat batterijen met een hogere capaciteit doorgaans groter en zwaarder zijn. Het is niet altijd een even goed idee om een oplader van een halve kilo met je mee te zeulen. En hoe hoger de capaciteit, hoe langer het duurt om de batterij zelf op te laden: Voor sommige duurt het wel 13 uur, zodat je het apparaat 's nachts ingeplugd moet laten.

Veel draagbare batterijen kunnen met een Micro-USB kabel opgeladen worden, waardoor je geen andere voeding nodig hebt. Ze laden trouwens sneller op met de adapter van je iPad of een andere USB-oplader dan via de USB-poort van een computer, maar het werkt allebei.) Een aantal opladers vereisen echter een bepaalde AC-adapter, wat we minder handig vinden. Sommige hebben AC-stekkers ingebouwd, zodat je alleen maar een stopcontact nodig hebt.

Just Mobile Gum Max Duo (€119,95)

De Gum Max Duo laadt op via een bijgeleverde Micro-USB kabel, levert 11.200 mAh, weegt 275 gram, en heeft een formaat van 110 x 80 x 28 millimeter. De term "Duo" in de naam van het product verwijst naar de twee USB-oplaadpoorten op het apparaat. De ene levert 2,4A (voor iPads) en de andere 1A (voor telefoons, iPods, en andere apparaten met een lager vermogen). We konden de Gum Max Duo met de iPad oplader van Apple in 13 uur en 14 minuten opgeladen krijgen. Als de batterij volledig is opgeladen kan deze een vierde generatie iPad tot 75 procent van de volledige capaciteit opladen.

Mophie Juice Pack Powerstation Duo (€89,95)

Net als allerlei andere batterijen kan Mophie's Juice Pack Powerstation Duo twee apparaten tegelijk opladen. De Powerstation Duo heeft ongeveer dezelfde lengte en breedte als een iPhone 4, maar is twee keer zo dik en weegt 184 gram.

Het apparaat is zo klein omdat het slechts een capaciteit van 6000 mAh heeft. Het is dan ook geen verrassing dat het het zwakste oplaadresultaat leverde: De volledig lege batterij van onze vierde generatie iPad werd tot slechts 39 procent opgeladen voordat de Powerstation Duo ermee ophield. Het opladen van de Powerstation Duo duurde echter niet lang, slechts 6 uur en 10 minuten met de USB-adapter van de iPad.

Mophie Juice Pack Powerstation Pro (€119,00)

Mophie's Powerstation Pro (score: 3.5/5) is het grotere, krachtigere broertje van de Powerstation Duo. Technisch gezien is het een robuustere versie van de niet-Duo Powerstation. De Pro heeft een schokabsorberend, dik rubberen hoesje dat met zes schroeven is bevestigd. Het zit om de zijkanten, hoeken en onderzijde van het apparaat heen en beschermt de USB-poorten van de batterij tegen schokken en water. De niet bedekte bovenzijde bevat vier status LED's en het Mophie logo.

Het hoesje maakt het apparaat iets groter, maar de Pro weegt slechts 200 gram. De batterij heeft dezelfde capaciteit als de Duo (6000 mAh), maar kan slechts één apparaat tegelijk opladen. De Pro zelf werd snel opgeladen, in 5 uur en 45 minuten. Daarmee kon het apparaat de lege batterij van de vierde generatie iPad tot 42 procent opladen. In tegenstelling tot de andere draagbare opladers heeft de Powerstation Pro een ingebouwde bescherming tegen overlading.

Zie ook deze review over het 18480 2200 mah accupack van Trust: vooral geschikt voor je iPhone.

Tot slot

Er is niet één draagbare oplader die voor iedereen geschikt is. Mensen die met weinig bagage willen reizen hebben liever een kleiner en lichter apparaat, en zijn waarschijnlijk het beste af met de Mophie Juice Pack Powerstation Pro. Het is klein, licht, en robuust; het laadt snel op via Micro-USB; en het zorgt ervoor dat je je iPad een paar uur langer kunt gebruiken. Als je liever meer energie bij je hebt, dan is de Gum Max Duo met zijn hogere capaciteit misschien een betere keuze.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door James Galbraith (@jimgalbraith). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

5 Reactie(s) op: 3 accupacks om je iPad (en andere apparaten) op te laden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 september 2013 12:18 Anoniem
  Wat een flut test. A-solar heeft veel zwaardere powerpacks die iPad 4 100% kunnen opladen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 september 2013 23:57 Anoniem
  Hallo
  Powergorilla die kan ook wat van…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 september 2013 17:31 nicolavanbemmel1
  hallo ben nicolavanbemmel1 en ik vind het cool.
  give me Gadget!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 oktober 2013 14:59 Anoniem
  @Gast (12.18): Er zijn er natuurlijk nog veel en veel meer, het kan niet allemaal tegelijk zoals je zult begrijpen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 oktober 2013 08:23 Anoniem
  Je bent goedkoper en beter uit met een Anker of EasyAcc apparaat. Ongeveer 40 euro voor 10.000 mAh, meerdere USB poorten, opgeladen in 7 uur… misschien zijn die niet verkrijgbaar in het land waar de TechHive auteur woont?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.