Battle.net servers van Diablo III en World of Warcraft gehackt

Door: Elmar Rekers | 10 augustus 2012 10:08

Nieuws

Game-maker Blizzard maakt bekend dat er door hackers is ingebroken op Amerikaanse servers van Battle.net, waarbij inloggegevens van spelers zijn gestolen. Spelers van onder meer Diablo III en World of Warcraft wordt gevraagd hun wachtwoord te wijzigen.

Blizzard maakt via zijn website bekend dat hackers de hand hebben weten te leggen op een lijst met e-mailadressen van gamers, en dat hierbij ook de antwoorden op beveiligingsvragen zijn gestolen. Ook zijn er enkele wachtwoorden buitgemaakt, maar deze zijn volgens Blizzard goed versleuteld.

Wachtwoord wijzigen

Hoewel de wachtwoorden zijn versleuteld volgens het 'secure remote password protocol', roept Blizzard Noord-Amerikaanse gamers toch op om hun Battle.net-wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Dit om er zeker van te zijn dat de hackers ook na het ontcijferen van de inloggegevens geen toegang kunnen krijgen tot een account.

Blizzard verzekert spelers van games als World of Warcraft, StarCraft II en Diablo III dat het lek in de beveiliging inmiddels is gedicht. Buiten Noord-Amerika zijn er volgens de uitgever en ontwikkelaar geen servers gehackt.

0 Reactie(s) op: Battle.net servers van Diablo III en World of Warcraft gehackt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.