Beats Solo2 - Kleurrijk lichtgewicht

© PXimport

Beats Solo2 - Kleurrijk lichtgewicht

Geplaatst: 11 november 2014 - 11:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:54

Evi Maquoi

Dr. Dre en de zijnen hebben heel wat tijd en werk in de Beats Solo2 gestoken. De opvolger van de Solo ziet er niet enkel beter uit, hij klinkt ook een stuk beter. Hoog tijd voor een test.

Design. Daar is het 'm bij Beats om te doen. En deze opzet is bij de Solo2 wederom geslaagd. De on-ear-hoofdtelefoon ziet er erg mooi en gestroomlijnd uit, zonder zichtbare schroeven. Wij gingen aan de slag met de zwarte versie met rode details, maar ook de andere kleuren mogen er zijn.

De Solo2 is inklapbaar waardoor hij behoorlijk weinig plaats in je rugzak of handtas inneemt. Dankzij het meegeleverde zachte opbergtasje kun je de hoofdtelefoon zelfs een beetje beschermen tegen krassen of stoten.

De hoofdtelefoon voelt licht maar robuust aan en zit comfortabel. De rode kabel is met 1,40 meter voldoende lang en is voorzien van een zogenoemde RemoteTalk-afstandsbediening, zodat je eenvoudig een ander nummer kunt opzetten of het volume kunt aanpassen zonder je smartphone uit je broekzak te halen. Gebruik je de Solo2 in combinatie met een iPhone? Dan kun je ook handsfree telefoneren met de ingebouwde microfoon. De geluidskwaliteit is dan prima.

 

© PXimport

De Solo2 is een fraai staaltje design.

Geluidskwaliteit en comfort

De Beats Solo2 klinkt een stuk beter als zijn voorgangers, de Solo en Solo HD. Gelukkig. De bastonen zijn nog altijd krachtig maar wel een stuk evenwichtiger en ook de middentonen klinken niet slecht waardoor ie uitermate geschikt is voor pop, hip-hop en techno. Op het vlak van geluidsisolatie scoort de Solo2 beter dan gemiddeld. Wij kunnen deze hoofdtelefoon aanbevelen voor dagelijks gebruik, maar voor echte audiofielen zijn er koptelefoons in dezelfde prijscategorie die beter klinken.

De hoofdband is trouwens erg flexibel en de oorkussen geven in eerste instantie een fijn gevoel. Bij langdurig gebruik zit de Beat Solo2 echter minder comfortabel omdat de warmte moeilijk kan ontsnappen.

 

© PXimport

De hoofdband is flexibel en de oorkussens hebben een lederlook gekregen.

Conclusie

Beats levert met de Solo2 een prima hoofdtelefoon. De fabrikant heeft heel wat tijd in het design gestoken waardoor het een echte eyecatcher geworden is. Simpelweg omdat het een lovebrand is, zal de Solo2 zonder veel problemen over de toonbank vliegen. De geluidskwaliteit is behoorlijk goed maar er zijn hoofdtelefoons uit dezelfde prijscategorie te vinden die beter klinken. Nee, die zien er dan niet zo gelikt uit als deze Solo2.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Fraai design

Inklapbaar

Bouwkwaliteit

Geluidskwaliteit

Minpunten

Prijs

Bij lang gebruik niet comfortabel

Conclusie

Beats Solo2 ----------- **Prijs:** € 199,95 **Kleur:** Zwart, wit, rood, grijs, blauw en roze **Kabel:** 1,4 meter **Afstandsbediening:** Ja **Gewicht:** 205 gram...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten