BeBook Club

Door: Jeroen Boer Jeroen Boer | 11 november 2010 17:20

Overige elektronica

De BeBook Club is volgens Endless Ideas een betaalbare e-reader die toch biedt wat u verwacht. Daar levert u wel wat luxe voor in, want in tegenstelling tot de BeBook Neo heeft de Club geen wifi en is ook het aanraakscherm met stylus verdwenen.

De BeBook Club heeft net als het gros van de e-readers een E Ink Vizplex-scherm van 6 inch. Helaas zien we nog niet het betere E Ink Pearl-scherm dat we op de Kindle 3 of Sony Reader Pocket Edition PRS350 zagen. De behuizing van de Club komt erg stevig over. De achterkant is een aluminium plaat, terwijl de voorkant van stevig kunststof is. Aan iedere kant van het scherm zien we één bladerknop. Wij prefereren zelf beide bladerknoppen in ieder geval aan de rechterkant van een apparaat, dit is zeker handig als u een optionele cover gebruikt waardoor de linkerkant moeilijker te bereiken is. We hadden dan ook liever gezien dat zowel de knoppen voor de volgende als vorige pagina aan beide kanten van het apparaat geplaatst waren. Het intern geheugen van de BeBook Club bedraagt 512 MB en kan gelukkig worden uitgebreid met SD(HC)-geheugenkaartjes tot 32 GB. Het belangrijke ePub-bestandsformaat wordt ondersteund, zodat u in diverse winkels Nederlandstalige boeken kunt aanschaffen.

De BeBook Club heeft één bladerknop aan iedere kant.

Eigenlijk aanraakinterface

De interface van de BeBook Club is grotendeels hetzelfde als die van de BeBook Neo en werkt met grote pictogrammen. Dit verraadt dat de interface eigenlijk ontworpen is voor een aanraakscherm en daardoor moet u soms wel heel vaak de cursortoets gebruiken om een menu-item te selecteren. Bij de BeBook Neo had u immers de keuze om naast de navigatieknop soms even de stylus te pakken. Wie even rondkijkt in het aanbod van e-readers komt er trouwens al snel achter dat de BeBook Club gebaseerd is op de Onyx Boox X60, een apparaat dat (net als de BeBook Neo) wifi en een Wacom-aanraakscherm heeft. Het ontbreken van wifi en een aanraakscherm zorgt ervoor dat de browser die we op de BeBook Neo zagen, niet aanwezig is.

Conclusie

De BeBook Club is zoals beloofd een reader zonder overbodige functies, zo ontbreekt bijvoorbeeld wifi en een aanraakscherm. Als schermtechnologie wordt het bekende E Ink Vizplex gebruikt en deze is zoals altijd prima leesbaar. Toch weten we inmiddels dat een E Ink Pearl-scherm weer een tikje beter is en in dat opzicht is het jammer dat deze nieuwe reader nog Vizplex gebruikt.

De behuizing komt degelijk over en de bladerknop die we het meest gebruiken, is gelukkig rechts geplaatst. De BeBook Club is een goede e-reader, maar we vinden de prijs van 189 euro eigenlijk een tikje te hoog. Een Sony Reader van 6 inch is bijvoorbeeld wel duurder, maar heeft een beter scherm inclusief een goede aanraaktechnologie. Zeker als we weten dat de BeBook Club eigenlijk de Onyx Boox X60 is, zonder aanraakscherm en wifi, is de prijs te hoog. De Onyx Boox X60 is namelijk verkrijgbaar voor 199 euro.

BeBook Club

Prijs € 189,-

Garantie 1 jaar

Taal Nederlands

Afmetingen 196 x 121 x 10,6 mm (h x b x d)

Gewicht 278 gram

Schermformaat 6 inch (15,24 cm), 600 x 800 pixels

Intern geheugen 512 MB

Overig geheugen SD/SDHC/MMC-kaartslot

E-bookformaten beveiligd ePub (Adobe DRM), pdf (Adove DRM)

E-bookformaten onbeveiligd ePub, pdf, mobi, txt, html, fb2, chm, pdb

Lettergroottes 17 lettergroottes

Afbeeldingsformaten Jpg, png, gif, bmp, tiff

Audioformaten Mp3

Meegeleverd Mini-usb-kabel

Oordeel 7/10

Pluspunten

Stevige behuizing

Bladerknop rechts

ePub-ondersteuning

Minpunten

Iets te duur

Weinig vernieuwend

0 Reactie(s) op: BeBook Club

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.